«Μετά την καραντίνα, τι;». Το πρώτο διαδικτυακό TEDxAUTH αναζητεί απαντήσεις

«Μετά την καραντίνα, τι; Πώς θα μοιάζει ο κόσμος μας; Θα αλλάξει ο τρόπος ζωής μας προς το καλύτερο; Τι είναι τελικά σημαντικό σε αυτή τη ζωή; Τι είναι αυτό που μας κάνει να νιώθουμε ευτυχισμένοι ακόμα και σε περιόδους παγκόσμιας πανδημίας;». Η ομάδα TEDxAUTH του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης επιδιώκει να συμβάλει στη δημόσια συζήτηση για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην κοινωνία και να αναζητήσει απαντήσεις σε ερωτήματα, όπως τα παραπάνω, που απασχολούν κάθε άνθρωπο που βρίσκεται

κλεισμένος στο σπίτι του, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για την πρόληψη διασποράς του SARS-CoV-2.
Ακριβώς λόγω των περιοριστικών μέτρων, η ομάδα του ΑΠΘ, που συστάθηκε τον Δεκέμβριο 2018, εγκαινιάζει την Κυριακή 26 Απριλίου, στις 6 το απόγευμα, τον κύκλο διαλέξεων «TEDxAUTH HOMECASTS», στο κανάλι που διαθέτει στο YouTube ( https://www.youtube.com/channel/UCBITyLjrElrAMkbmPcVpSSA )
«Την Κυριακή 26 Απριλίου και ώρα 18.00 σας περιμένουμε όλους στο πρώτο μας LIVE TEDxAUTH HOMECAST που θα πραγματοποιηθεί στο κανάλι μας στο YouTube. Μαζί μας θα είναι οι “theSPEAKERS”, όπου θα συζητήσουμε και θα απαντήσουμε σε όλα αυτά που μας απασχολούν αυτή τη δύσκολη περίοδο εγκλεισμού που βιώνουμε. Οι “theSPEAKERS” είναι μια μικρή ομάδα με μεγάλο ενθουσιασμό και πάθος για επικοινωνία», αναφέρουν στο μήνυμά τους οι διοργανωτές.
Εισάγοντας στις θεματικές των ομιλιών εξηγούν: «Η πανδημία του COVID-19 έφερε ραγδαία τεράστιες αλλαγές στην ζωή μας. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε τον πλανήτη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τότε όλα σταμάτησαν. Μια νέα συνθήκη ήρθε να ορίσει την ζωή μας και σχεδόν ταυτόχρονα όλος ο πλανήτης μπήκε σε κατάσταση καραντίνας. Οι άνθρωποι περιορίστηκαν στο στενό περιβάλλον του σπιτιού τους και κλήθηκαν να ζήσουν πρωτόγνωρες καταστάσεις εγκλεισμού. Κάποιοι από εμάς στάθηκαν τυχεροί και περνούν τον εγκλεισμό τους μαζί με άτομα που αγαπούν, είτε αυτά είναι η οικογένειά τους, είτε οι φίλοι τους, είτε κάποιοι συγγενείς τους, ενώ άλλοι καλούνται να περάσουν μια παγκόσμια πανδημία ολομόναχοι. Το “ζ?ον πολιτικ?ν” του Αριστοτέλη περιορίστηκε. Κλείστηκε μέσα στο σπίτι. Τιθασεύτηκε. Όχι μόνο για το δικό του καλό, αλλά και για το καλό των συνανθρώπων του».
Η ομάδα του ΑΠΘ εστιάζει και στον ρόλο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, που «ανέλαβαν να επιτελέσουν, όχι μόνο τον ενημερωτικό τους ρόλο, αλλά και τον ρόλο του καθοδηγητή», όμως «καθημερινά προβάλλουν εικόνες και ειδήσεις που εντείνουν το αίσθημα της απελπισίας, αλλά και της αρνητικότητας στην σκέψη και κατ’ επέκταση στη ζωή των ανθρώπων», γι’ αυτό και «μέσα σε αυτό το κύμα αρνητικής ενέργειας και σκέψης το TEDxAUTH έρχεται να στρέψει το ενδιαφέρον αποκλειστικά στον άνθρωπο, τονώνοντας την θετική σκέψη του».
Ομιλητές του πρώτου «» θα είναι οι Απόστολος Κουμαρίνος και ο Κωνσταντίνος Περιστέρης, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει την ομάδα «theSPEAKERS», έναν χώρο προσωπικής ανάπτυξης, που εστιάζει στην ανάπτυξη των soft skills και πιο συγκεκριμένα της δημόσιας ομιλίας.
Σμαρώ Αβραμίδο

Keywords
Τυχαία Θέματα