Ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης εγκατέστησε σταθμούς μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας

Η υψηλή τεχνολογία και τα πεδία έχουν μπει για τα καλά στη ζωή των πολιτών και η καθημερινότητα όλων εξαρτάται πλέον από αυτά σε μεγάλο βαθμό. Ο δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης εγκατέστησε σταθμούς μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, επιλεκτικά σε τέσσερα σημεία, σε τρία σχολεία και στο δημαρχείο Βουλιαγμένης, ώστε να είναι σε θέση να παρακολουθεί ανά πάσα στιγμή και με απόλυτη ακρίβεια, τα επίπεδα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας εντός των ορίων της πόλης.
Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα,

σε συνεργασία με το Εθνικό Παρατηρητήριο Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων, που έχει σκοπό τον διαρκή, αξιόπιστο και αποτελεσματικό έλεγχο της τήρησης των θεσμοθετημένων ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία και στόχος της δημοτικής Αρχής είναι να προχωρήσει άμεσα στην προμήθεια κι άλλων τέτοιων σταθμών, ώστε να πετύχει την κάλυψη όλων των οικοδομικών τετραγώνων της πόλης, με σαφή προτεραιότητα όμως τα σχολεία.
Η παρακολούθηση γίνεται ανά πάσα στιγμή μέσα από την ειδική πλατφόρμα της ιστοσελίδας του Παρατηρητηρίου και εύκολα διαπιστώνει κανείς πως τα επίπεδα βρίσκονται σταθερά πολύ χαμηλότερα από τα όρια ασφαλείας, αλλά και σε μια περίπου ευθεία γραμμή, που σημαίνει ότι καθημερινά δεν υπάρχουν σοβαρές εντάσεις και αυξομειώσεις.
«Αυτό είναι ένα πρόγραμμα, όπου ο κύριος σχεδιαστής, αλλά και αυτός που το υλοποιεί, είναι το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Γιώργος Κωνσταντέλλος και εξηγεί: «Είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα, στο οποίο εντάχθηκε ο δήμος μας και έχουμε αυτή τη στιγμή δοκιμασμένο, εγκατεστημένο και πλέον αξιοποιήσιμο αυτό το πρόγραμμα. Έχουμε όλες τις ενδείξεις και υπάρχει το ειδικό παρατηρητήριο, που είναι το Πολυτεχνείο. Στην ειδική πλατφόρμα του Εθνικού Παρατηρητηρίου μπορείς να μπεις και να δεις τώρα, αυτή τη στιγμή, σε τι κατάσταση βρίσκεται σε επίπεδο ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, ο χώρος γύρω από τα σχολεία. Αυτό μας δίνει καθαρή ανίχνευση ηλεκτρομαγνητικού πεδίου σε μία έκταση περίπου 200 μέτρων γύρω από τον σταθμό. Εμείς αυτό το έχουμε και τα παρακολουθούμε. Το Πολυτεχνείο έχει θέσει τα όρια, που σημαίνει ότι οποτεδήποτε ξεπεραστούν τα όρια, εμείς θα έχουμε alert και μπορούμε να πάμε επί τόπου και να ελέγξουμε και να ζητήσουμε να μας πουν για ποιον λόγο έχουν υπερβεί τα εθνικά όρια. Και τα όρια αυτά δεν θεωρούνται από τα υψηλά της Ευρώπης. Δηλαδή η Ευρώπη έχει θέσει όρια και σε εμάς αυτά είναι και 15% πιο κάτω».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα