Ο Γερμανός υπ. Υγείας δεν αποκλείει τη χρήση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V

Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Eνωση έχει επιδοθεί σε έναν «πόλεμο» για τα εμβόλια, ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας διατείνεται θετικά στη χρήση των εμβολίων της Ρωσίας και της Κίνας.
Ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, αποκάλυψε ότι το Βερολίνο είναι ανοιχτό στην λήψη εμβολίων κατά της COVID-19 από τη Ρωσία και την Κίνα, καθώς το Βερολίνο ψάχνει τρόπους να αντιμετωπίσει την έλλειψη δόσεων στη χώρα.
«Ανεξάρτητα από τη χώρα στην οποία παράγεται ένα εμβόλιο, εάν είναι ασφαλές

και αποτελεσματικό, μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας», υπογράμμισε ο κ. Σπαν στη γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).


Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ο κ. Tσιζόφ, εξήγησε ότι η Μόσχα θα προσφέρει σε όλες τις ενδιαφερόμενες χώρες μια δοκιμαστική παρτίδα και αν το ρωσικό εμβόλιο λάβει την απαραίτητη έγκριση, τότε θα μπορούσε να ανοίξει ο δρόμος και για μια συμφωνία για παραγωγή στην επικράτειά τους.
«Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να εμβολιάσουμε τον πληθυσμό μας», υπογράμμισε ο κ. Τσιζόφ, προσθέτοντας παράλληλα πως: «Ωστόσο, είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε όχι μόνο το εμβόλιο, αλλά επίσης -κι αυτό είναι πολύ σημαντικό- την τεχνολογία παραγωγής του».
Την Παρασκευή, ο επίσημος λογαριασμός Twitter που προωθεί το εμβόλιο Sputnik V αποκάλυψε ότι το Ρωσικό Ταμείο Αμεσων Επενδύσεων θα είναι σε θέση να παράσχει στην ΕΕ μέχρι και 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου το δεύτερο τρίμηνο του 2021 εφόσον εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA).
Πηγή: Sputniknews

Υπενθυμίζεται πως ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στην ΕΕ, Βλάντιμιρ Τσιζόφ, έτεινε xείρα βοηθείας στον αγώνα καταπολέμησης της νόσου, γνωστοποιώντας πως η Μόσχα είναι ανοιχτή όχι για την πώληση του εμβολίου Sputnik V, αλλά και να μοιραστεί πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο παρασκευής του.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα