Οι συστάσεις των κυβερνήσεων των χωρών του Βορρά θα επηρεάσουν και τον ελληνικό τουρισμό

Συγκρατημένοι για την ανάκαμψη της τουριστικής αγοράς διεθνώς το 2020, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας εμφανίστηκαν οι 4 πρέσβεις των χωρών του Βορρά σε διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε το ΙΟΒΕ με συντονιστή το γενικό του διευθυντή καθηγητή Νίko Βέττα. Στη συζήτηση με θέμα τις απόψεις και το πώς εκτιμούν την παρούσα κατάσταση οι χώρες της Βόρειας Ευρώπης συμμετείχαν οι πρέσβεις της Φιλανδίας κ. Juha Pyykko, της Σουηδίας κα Charlotte Sammelin, της Δανίας κ. Klavs A. Holm και της Νορβηγίας Frode Overland Andersen.
Όπως

επισήμαναν και οι τέσσερεις διπλωμάτες, οι επίσημες συστάσεις των κυβερνήσεων τους για περιορισμό των ταξιδιών που έχουν καθοριστικό ρόλο και στις ταξιδιωτικές ασφάλειες, θα επηρεάσουν σημαντικά τις προθέσεις των πολιτών των χωρών που θα επιθυμούσαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό ακόμη και στην Ελλάδα.
Ειδικότερα, εκφράζοντας προσωπικές τους απόψεις και εκτιμήσεις, όπως είπαν, οι πρέσβεις της Δανίας και Νορβηγίας ανέφεραν ότι μονάχα ένα ποσοστό 10% με 20% περίπου από το ποσοστό των τουριστών από τις χώρες τους θα επισκεφτεί φέτος την Ελλάδα, λόγω των συστάσεων που υπάρχουν από τις κυβερνήσεις τους. Περίπου 400.000 τουρίστες από την Νορβηγία ήρθαν πέρυσι στην Ελλάδα και 300.000 από την Φιλανδία. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρέσβης της Φιλανδίας, χωρίς να δώσει ποσοστιαία εκτίμηση, είπε ότι θα υπάρξει σίγουρα πτώση. Επεσήμαναν ότι η φετινή χρονιά για τον τουρισμό θα είναι δύσκολη. Εξέφρασαν ωστόσο την εκτίμηση, ότι από του χρόνου υπάρξει επιστροφή.
Οι διπλωμάτες των χωρών του Βορρά, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τα αποτελέσματα που έδειξε η Ελλάδα στη διαχείριση της πανδημίας και επεσήμαναν ότι είναι χρήσιμο να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, δίνοντας έμφαση και στο ψηφιακό της μετασχηματισμό, που θα αποτελέσουν και κίνητρο για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα.
Αναφερθήκαν επίσης στον ρόλο της Ε.Ε. στην πανδημία, στις εθνικές πολιτικές των κρατών και σε στοιχεία που αφορούν τους ρυθμούς ανάπτυξης των οικονομιών τους.
Αλ. Λιδ.

Keywords
Τυχαία Θέματα