Πολεμικές επανορθώσεις: Νομικά και πολιτικά «λήξαν» το θέμα σύμφωνα με το Γερμ. ΥΠ.ΕΞ.

Η Γερμανία θεωρεί «λήξαν» το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μία ημέρα αφού η Ελλάδα κατέθεσε αίτημα για την έναρξη διαπραγματεύσεων για το ζήτημα που αφορά ποσό ύψους εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με την ελληνική πλευρά.
«Περισσότερα από 70 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου και περισσότερα από 25 χρόνια μετά την συνθήκη 4+2 (για την εθνική κυριαρχία της επανενωμένης Γερμανίας), το ζήτημα των επανορθώσεων θεωρείται λήξαν τόσο από νομικής όσο και από πολιτικής απόψεως», δήλωσε σήμερα(σ.σ.

Τετάρτη) εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Ρηματική διακοίνωση στο γερμανικό ΥΠΕΞ για τις πολεμικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις από τον Α’ και Β’ ΠΠ
Κατόπιν οδηγιών της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών, Σίας Αναγνωστοπούλου, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βερολίνο επέδωσε την Τρίτη στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ρηματική διακοίνωση, με την οποία η ελληνική κυβέρνηση καλεί τη γερμανική πλευρά να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις για την επίλυση του εκκρεμούς ζητήματος των αξιώσεων της Ελλάδας από τη Γερμανία για την καταβολή πολεμικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων από τον Πρώτο και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η διπλωματική αυτή ενέργεια, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείου Εξωτερικών, έλαβε χώρα σε συνέχεια της σχετικής συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στην Ολομέλεια της Βουλής, στις 17 Απριλίου, και σε εκτέλεση της απόφασης που ελήφθη με ευρεία πλειοψηφία, λαμβάνοντας υπόψη το πόρισμα- έκθεση της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών προς τη χώρα μας.
Οι ελληνικές αξιώσεις αφορούν αποζημιώσεις και επανορθώσεις για ζημίες που υπέστη η Ελλάδα και οι πολίτες της κατά τον Πρώτο και Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, για πολεμικές αποζημιώσεις για τα θύματα και τους απογόνους των θυμάτων της γερμανικής Κατοχής, την αποπληρωμή του Κατοχικού Δανείου και την επιστροφή των λεηλατηθέντων και παράνομα αφαιρεθέντων αρχαιολογικών και άλλων πολιτιστικών αγαθών, όπως επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών.
Η ελληνική κυβέρνηση καλεί τη γερμανική κυβέρνηση σε διαπραγματεύσεις για την έμπρακτη ικανοποίηση των συγκεκριμένων αξιώσεων, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία για τον ελληνικό λαό, ως ζήτημα ηθικό και υλικό.
O γερμανικός Τύπος για τη ρηματική διακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης
Αρκετά είναι τα σημερινά δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο, για την επίδοση στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών από τον πρέσβη της Ελλάδας στο Βερολίνο της ρηματικής διακοίνωσης, με την οποία η ελληνική κυβέρνηση καλεί τη γερμανική πλευρά να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις για την επίλυση του εκκρεμούς ζητήματος των αξιώσεων της Ελλάδας από τη Γερμανία για την καταβολή πολεμικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων από τον Πρώτο και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
DW: Πολεμικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις: H Αθήνα το εννοεί σοβαρά
Η Ελλάδα ζήτησε επίσημα από τη Γερμανία να διαπραγματευτεί το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων για καταστροφές που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Ανάλογη ρηματική διακοίνωση εστάλη στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
Βild: Οι Eλληνες θέλουν από εμάς 377 δισ. ευρώ!
Η ελληνική κυβέρνηση απαιτεί ένα ποσόν ύψους δισεκατομμυρίων από τη Γερμανία! Ο Eλληνας πρεσβευτής επέδωσε σχετική ρηματική διακοίνωση στη γερμανική κυβέρνηση. Το ύψος ανέρχεται σε 376 δισ. ευρώ, εκτός τούτου η Αθήνα ζητά την επιστροφή αρχαιολογικών θησαυρών!
Focus: Η Ελλάδα απαιτεί τώρα δισεκατομμύρια από τη Γερμανία
Η Ελλάδα με τη λεγόμενη διπλωματική ρηματική ζήτησε διαπραγματεύσεις για αποζημιώσεις λόγω καταστροφών που προκλήθηκαν από τη Γερμανία κατά τον Πρώτο και Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτό ανακοίνωσε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών την Τρίτη.
Deutschlandfunk (DLF): Ρηματική διακοίνωση
Η Ελλάδα ζητά πλέον και επισήμως από τη Γερμανία διαπραγματεύσεις για τις πολεμικές αποζημιώσεις
ARD: Για ζημιές από παγκόσμιους πολέμους η Αθήνα θέλει αποζημιώσεις από το Βερολίνο
Η ελληνική κυβέρνηση θέλει να διαπραγματευτεί την καταβολή αποζημιώσεων από τη Γερμανία για τις καταστροφές των δύο Παγκοσμίων Πολέμων. Τη λήξη της βοήθειας από την ΕΕ ο κ. Τσίπρας τη θεωρεί ως ένα καλό χρονικό σημείο για τις απαιτήσεις αυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα