Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών: «Έρχονται ανά 5 λεπτά για να ζητήσουν μάσκα προστασίας»

Αλόγιστη χρήση μάσκας και αντισηπτικού έχει διαπιστώσει ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών Κωνσταντίνος Λουράντος, όπως δήλωσε στο Sputnik.
«Υπάρχει μια αλόγιστη χρήση μάσκας. Παίρνουν μάσκες μέχρι και για τα μωρά. Δεν είναι φυσιολογικό αυτό. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι έρχονται ανά 5 λεπτά για να ζητήσουν μάσκα», τόνισε ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών Κωνσταντίνος Λουράντος, στο Sputnik.
Ο κόσμος τον επισκέπτεται

πανικοβλημένος και του αναφέρει ότι δεν μπορεί να βρει πουθενά μάσκες.
«Μου ζήτησαν και ένα κουτί με μάσκες. “Εδώ δεν έχουμε μια μάσκα, θα έχουμε πολλές;”, απάντησα», περιγράφει, λέγοντας ότι τελικά θα γίνει ανέκδοτο.
Μεγάλη ζήτηση υπάρχει και για το οινόπνευμα, που οι πολίτες θέλουν να χρησιμοποιήσουν για την προσωπική τους υγιεινή.
Σε λίγο, όπως αναφέρει, δεν θα υπάρχουν οινοπνεύματα, καθώς ο κόσμος σπεύδει να τα προμηθευτεί για να τα χρησιμοποιήσει ως αντισηπτικά.
«Ως φαρμακευτικός σύλλογος θα προσπαθήσουμε να παρασκευάσουμε αντισηπτικό. Οι φαρμακοποιοί γνωρίζουν να φτιάχνουν αντισηπτικά», προσθέτει.
Την ίδια στιγμή, αναφέρει ότι ο ίδιος από το φαρμακείο του, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του «πολέμου» του ιού.
«Αισθάνομαι σαν ανταποκριτής πολέμου, καθότι βλέπω τον “πόλεμο” που διεξάγεται στη χώρα μας με αφορμή τον ιό. Αισθάνομαι την πίεση του κόσμου. Στο διπλανό σουπερμάρκετ, βλέπω τον κόσμο να αγοράζει υπερβολικά μεγάλες ποσότητες από είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, από τα προϊόντα».
Ποια είναι η συμβουλή του προς τους πολίτες;
«Συμβουλεύω τους κατοίκους αυτής της χώρας να αντιληφθούν ότι δεν ζούμε αποστειρωμένοι. Είμαστε σε μια κοινωνία. Είναι φυσικό επακόλουθο να έχουμε κάποια κρούσματα. Δεν είναι γυάλα η Ελλάδα, δεν γίνεται να προστατευτεί. Ωστόσο, δεν πρέπει να χαλάσουμε την διάθεσή μας. Αύριο θα είναι κάποιος άλλος ιός που θα μας απειλεί».
Πηγή Sputniknews.gr, Λάμπρος Ζαχαρής

Keywords
Τυχαία Θέματα