Πρωτόκολλο συνεργασίας Τράπεζας Πειραιώς – Enterprise Greece για τη στήριξη του επιχειρείν

«Η στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και ιδιαίτερα των επιχειρήσεων που επενδύουν στην εξωστρέφεια, είναι προτεραιότητα για την Τράπεζα Πειραιώς. Τις θεωρούμε το μέλλον της οικονομίας και της χώρας και τις ενισχύουμε με χρηματοδότηση, αλλά και τις καθοδηγούμε και τις βοηθάμε να ανοίξουν νέους δρόμους και νέες αγορές» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας

με τον Οργανισμό Enterprise Greece.
Αμέσως μετά την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας Τράπεζας Πειραιώς – Enterprise Greece, ο Χρήστος Μεγάλου και ο Ηλίας Αθανασίου, με δηλώσεις τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέδειξαν τη σημασία της συμφωνίας, τόσο για την ελληνική οικονομία όσο και για τις εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις.
«Η τράπεζα Πειραιώς θέλει να δηλώσει και με αυτή τη συμφωνία ότι είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει την ελληνική οικονομία. Εχουμε και τη ρευστότητα και τις δυνατότητες και τη διάθεση πραγματικά να βοηθήσουμε όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις, και ειδικά τις εξωστρεφείς οι οποίες πραγματοποιούν εξαγωγές στο εξωτερικό. Είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο μας, ο οποίος είναι το 2018 να δημιουργήσουμε νέες χρηματοδοτήσεις 3 δισ. ευρώ και ήδη στα μισά του χρόνου είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι έχουμε πιάσει τον μισό μας στόχο. Πάμε για 3 δισ. ευρώ το 2018 και για ακόμα περισσότερο το 2019. Εχουμε τη ρευστότητα και θέλουμε πραγματικά να συμμετέχουμε στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας με αυτόν τον τρόπο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου.
Σε δήλωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Enterprise Greece, Ηλίας Αθανασίου, τόνισε ότι το σύμφωνο συνεργασίας εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, που ανέλαβε ο Οργανισμός Enterprise Greece να απευθύνει κάλεσμα στις συστημικές τράπεζες της χώρας «προκειμένου από κοινού να συνδράμουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις στο επιχειρηματικό τους άνοιγμα σε υπάρχουσες, αλλά και σε νέες αγορές. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η Τράπεζα Πειραιώς ανταποκρίθηκε άμεσα και ευελπιστούμε ότι την κίνηση αυτή θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα ιδρύματα της χώρας. Μέσω αυτού του συμφώνου αποσκοπούμε στο να εδραιώσουμε και να αναπτύξουμε μια δυναμική και γόνιμη συνεργασία προκειμένου να υποστηρίξουμε τις ελληνικές εξαγωγές και να ενισχύσουμε τις επενδύσεις. Η συνεργασία μας θα βασίζεται στις αρχές της συμπληρωματικότητας, στην ανάπτυξη συνθετικών ιδεών, στην ανάληψη καινοτόμων δράσεων που θα προάγουν την εξωστρέφεια και την επιχειρηματικότητα, συνδράμοντας έτσι στη διατηρήσιμη ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας» πρόσθεσε ο Ηλίας Αθανασίου.
Κοινή επιδίωξη της Τράπεζας Πειραιώς και του Enterprise Greece είναι η εύρεση και οικοδόμηση επωφελών τρόπων συνεργασίας με τις ελληνικές επιχειρήσεις, με στόχο την ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών αλλά και την υποστήριξη των επενδυτικών ευκαιριών, ώστε στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής να αναδειχθεί η Ελλάδα ως ελκυστικός επενδυτικός προορισμός για τη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα.
Που εστιάζει η συμφωνία
Η συνεργασία της Τράπεζας Πειραιώς, με τον Οργανισμό Enterprise Greece, τον αρμόδιο εθνικό φορέα για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών, θα εστιάσει στην χρηματοδότηση εξαγωγικών επιχειρήσεων με Trade Finance Solutions και στοχευμένα προϊόντα που θα καλύψουν τις χρηματοδοτικές τους ανάγκες και θα αυξήσουν την αποτελεσματικότητά τους στο ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον, καθώς και στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην ελληνική αγορά, σε καίριους τομείς του επιχειρείν (ενέργεια, υποδομές, μεταποίηση) με πολλαπλά οφέλη για την ελληνική οικονομία.
Επίσης, εστιάζει στη συμμετοχή σε κοινοπραξία τραπεζών ή/και χρηματοδοτικών οργανισμών για τη συγχρηματοδότηση έργων στρατηγικού χαρακτήρα, τομέα στον οποίο η Τράπεζα Πειραιώς έχει τεράστια εμπειρία και ιδιαίτερα ενεργή παρουσία, καθώς και στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων μέσα από την παροχή εξειδικευμένης πληροφόρησης και καθοδήγησης σε θέματα αγοράς, νομικού πλαισίου εξαγωγών και επενδύσεων και παράλληλα, στήριξη της παρουσίας και προβολής τους σε διεθνείς εκθέσεις και οργανώσεις.
Ταυτόχρονα, δίνει έμφαση στη χρηματοδότηση εταιρειών start ups εξαγωγικού χαρακτήρα σε ανάγκες κεφαλαίου κίνησης ή για επενδυτικούς σκοπούς, αξιοποιώντας εργαλεία όπως το Cosme, ΤΕΠΙΧ, Πρόγραμμα Εξωστρέφεια ή τα Προγράμματα InnovFin, όπως και στην εξυπηρέτηση ξένων υπηκόων που εντάσσονται στο πρόγραμμα Golden Visa μέσα από τη δημιουργία «πακέτου» υπηρεσιών και προϊόντων.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα