Στο φως η Κιβωτός της Διαθήκης;

Μπορεί το Ιερό Δισκοπότηρο να αποτελεί τον κρυφό πόθο για πολλούς αρχαιολόγους και ιστορικούς, αλλά και η Κιβωτός της Διαθήκης αποτελεί μέσω της βιβλικής Ιστορίας έναν ακόμα σημαντικό θησαυρό της Χριστιανοσύνης και όχι μόνο. Αν, βέβαια, ποτέ βρεθεί.
Μία ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, υποστηρίζει ότι, ίσως, έχει εντοπίσει ένα σημαντικό στοιχείο. Το μέρος όπου είχε τοποθετηθεί η Κιβωτός, η οποία, σύμφωνα με το βιβλίο του Σαμουήλ, περιείχε τις δύο πέτρινες στήλες με τις 10 εντολές που παρέδωσε στην ανθρωπότητα ο Μωϋσής,

ύστερα από την επαφή του με τον Θεό.
Οπως ισχυρίζονται οι επικεφαλής της ομάδας, Δρ. Ζβί Λέντερμαν και ο καθηγητής, Σλόμο Μπουνίμοβιτζ, η ανακάλυψη έγινε στην περιοχή Μπεθ Σεμές, όπου, κατά τη διάρκεια ανασκαφών, έφεραν στο φως μια τεράστια πέτρινη πλάκα, που στηριζόταν οριζόντια σε δύο μικρότερες πέτρες.
Σύμφωνα με τον Λέντερμαν, η ομάδα, σύντομα, συνειδητοποίησε πως βρίσκεται μπροστά σε ένα τελετουργικό τραπέζι, το οποίο ίσως θα μπορούσε να είχε τοποθετηθεί πάνω του η Κιβωτός.
Η ιστορία της Κιβωτού της Διαθήκης
Σύμφωνα με τη Βίβλο, αφού οι Ισραηλίτες εγκαταστάθηκαν στην Γη της Επαγγελίας, η Κιβωτός τοποθετήθηκε στο Σίλο, βόρεια της Ιερουσαλήμ, αλλά αργότερα εκλάπη από τους Φιλισταίους.
Για αυτή τους την πράξη, ο Θεός τιμώρησε τους Φιλισταίους, προσβάλλοντάς τους με ασθένειες και πληγές, έως ότου οι αρχηγοί επέστρεψαν το ιερό κειμήλιο.
«Αυτό θα ήταν μια σπάνια περίπτωση στην οποία μπορούμε να συγχωνεύσουμε τη βιβλική αφήγηση με ένα αρχαιολογικό εύρημα», σύμφωνα με τον Δρ. Λέμεντμαν.
Η αρχαιολογική ανασκαφή και τα μυστικά της
Τα μυστηριώδη ερείπια που ανακαλύφθηκαν από τους επιστήμονες, χρονολογούνται κατά τον 12ο αιώνα π.Χ. και βρίσκονται περίπου 20 χιλιόμετρα δυτικά της Ιερουσαλήμ.
Η δομή βλέπει ανατολικά, ενώ τα πολλά οστά ζώων που εντοπίστηκαν, αποκαλύπτουν πως ο χώρος χρησιμοποιούνταν για θρησκευτικές τελετές.
«Υπάρχουν πολλά αποδεικτικά στοιχεία ότι αυτό ήταν πράγματι ναός… Είναι πολύ σαφές ότι αυτό δεν είναι ένας τυπικός οικιακός χώρος, αλλά κάτι ιδιαίτερο», δήλωσε ο αρχαιολόγος Σλόμο Μπουνίμοβιτζ.
Αν και οι επικεφαλής της ομάδας είναι επιφυλακτικοί στο να διαβεβαιώσουν πως πρόκειται για το σημείο όπου είχε τοποθετηθεί η Κιβωτός, αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρόκειται για ένα σημαντικό εύρημα, που προσθέτει ακόμα περισσότερο μυστήριο για την τύχη της Κιβωτού, που σύμφωνα με την ιστορία χάθηκε το 587 π.Χ., όταν η Ιερουσαλήμ καταστράφηκε από εισβολείς της Βαβυλώνας.
Πηγή Sputniknews

Keywords
Τυχαία Θέματα