Στρατηγική συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με το London School of Economics για τον αστικό σχεδιασμό της πόλης

«Αυτό που πραγματικά χρειάζεται η Αθήνα, δεν είναι μία διαχείριση της κατάστασής της. Είναι καινοτόμες και πρωτοποριακές παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν τον δημόσιο χώρο και θα αναδείξουν τις διαδρομές και τον κτιριακό πλούτο της προκειμένου να μεταμορφωθεί σε μία πρωτεύουσα σύγχρονη, φιλική προς το περιβάλλον, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της. Αυτή είναι ακόμη μία συνεργασία που αρχίζουμε, με έναν κορυφαίο επιστημονικό φορέα, για να κάνουμε πραγματικότητα ένα σχέδιο που σέβεται την πόλη του χθες και την προετοιμάζει για

το αύριο. Θέλει, επιμονή, φαντασία αλλά και γνώση για να αλλάξει η Αθήνα. Και αλλάζει» τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μετά την υπογραφή του Μνημονίου με το London School of Economics.
Το μνημόνιο αφορά την αναζήτηση σύγχρονων λύσεων στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Δήμος στον σχεδιασμό και στην υλοποίησή του φιλόδοξου τεχνικού προγράμματος αστικής ανάπλασης και κτιριακών αναβαθμίσεων, ύψους 264 εκατομμυρίων ευρώ.
Η συνεργασία θα διαρκέσει 18 μήνες και την τεχνική διεύθυνση της σύμπραξης θα έχει ο καθηγητής Αστικού Σχεδιασμού του LSE και Διευθυντής του Προγράμματος LSE Cities Ricky Burdett. H προγραμματική συμφωνία του Δήμου Αθηναίων με το LSE περιλαμβάνει δύο σκέλη συνεργασίας:
Το πρώτο, αφορά την συγκέντρωση και την αξιοποίηση των δεδομένων που διαθέτει η πόλη καθώς και την χαρτογράφηση των κοινωνικοοικονομικών και χωρικών πληροφοριών της Αθήνας.
Το δεύτερο, την παροχή τεχνογνωσίας και την συνεργασία σε επιλεγμένα πεδία προτεραιότητας που περιλαμβάνονται στον στρατηγικό σχεδιασμό του Δημάρχου Αθηναίων.
Το μνημόνιο υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη και της Διευθύντριας του LSE, Dame Minouche Shafik.

Keywords
Τυχαία Θέματα