Τα νησιά Φίτζι ανοίγουν τα σύνορά τους μόνο σε δισεκατομμυριούχους

Τα νησιά Φίτζι ανοίγουν τα σύνορά τους στους τουρίστες, αλλά με μία σημαντική προϋπόθεση: να είναι δισεκατομμυριούχοι.
Έπειτα από μήνες καραντίνας, στη διάρκεια της πανδημίας της COVID-19, το νησιωτικό αυτό κράτος του Ειρηνικού ετοιμάζεται να υποδεχτεί λίγους και εκλεκτούς επισκέπτες.
Ο πρωθυπουργός, ο στρατιωτικός Φρανκ Μπαϊνιμαράμα, έγραψε με αφοπλιστική ειλικρίνεια στο Twitter: «Ας πούμε ότι είστε δισεκατομμυριούχος

που θέλετε να πετάξετε το ιδιωτικό σας τζετ, να νοικιάσετε το δικό σας νησί και να επενδύσετε εκατομμύρια δολάρια στα Φίτζι. Εφόσον έχετε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας, ίσως έχετε ένα νέο καταφύγιο να αποδράσετε από την πανδημία στον παράδεισο».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα σύνορα είναι ανοιχτά και σε όσους έρχονται με γιοτ, αρκεί να είναι διατεθειμένοι να περάσουν 14 μέρες σε καραντίνα στη θάλασσα.
Τα νησιά Φίτζι έχουν μόλις 18 επιβεβαιωμένα κρούσματα και κανένα θάνατο, στα οποία δεν έχουν προστεθεί καινούρια εδώ και τρεις εβδομάδες. Ωστόσο υπάρχουν φόβοι ότι στην περίπτωση νέων, εισαγόμενων κρουσμάτων, οι περιορισμένες υποδομές δημόσιας υγείας δεν θα είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν.
Από την άλλη, ο τουρισμός αντιστοιχεί στο 40% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, οπότε φαίνεται ότι το νησιωτικό κράτος του Ειρηνικού, για να τονώσει την οικονομία του με ασφάλεια, στρέφεται στις exclusive και VIP εκδοχές του.
Πηγή: Sputniknews

Keywords
Τυχαία Θέματα