Τρόπους τουριστικής ανάδειξης της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης του Σινά αναζητά ο αρχιεπίσκοπος Δαμιανός

Οι ιστορικές πηγές που κατέγραψε στα κείμενά του ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Ευτύχιος, που έζησε τον 9ο αιώνα μ.Χ., αναφέρουν ότι όταν ο Αυτοκράτορας Ιουστινιανός έκτισε την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, έφερε και εγκατέστησε εκεί, σε παρακείμενη περιοχή, διακόσιες (200) οικογένειες από τον Πόντο και την Αλεξάνδρεια για να φυλάττουν το μοναστήρι.
Σήμερα, οι 4.000 τουλάχιστον Βεδουίνοι που ζουν γύρω από τη Μονή, αποτελούν μαζί με τους είκοσι περίπου Σιναΐτες μοναχούς, τους ανύστακτους φρουρούς ενός από τα μεγαλύτερα προπύργια της Ορθοδοξίας που μάλιστα ως αρχιτεκτονικό

και πολιτιστικό σύνολο έχει ενταχθεί στα παγκόσμια μνημεία της ΟΥΝΕΣΚΟ.
Αυτούς ακριβώς τους Βεδουίνους, και κυρίως τους Σεΐχες τους, που είναι οι επικεφαλής της φυλής «Γκεμπελία» (σ.σ. που σημαίνει η Φυλή του βουνού), συνάντησε στον χώρο υποδοχής του μοναστηριού ο αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθούς Δαμιανός, με σκοπό να συζητήσουν από κοινού τρόπους τουριστικής αναβάθμισης του τόπου αυτού, όπου συναντώνται οι τρεις μεγάλες μονοθεϊστικές θρησκείες.
Παρουσία και του συμβούλου του Αντώνη Καζαμία, ο καθηγούμενος του Μοναστηριού συζήτησε με τους Βεδουίνους το πώς θα μπορούν ακόμη περισσότερο να αναδείξουν την πηγαία φιλοξενία τους στους τουρίστες που όλο και περισσότερο πλέον επισκέπτονται την περιοχή και ειδικότερα το μοναστήρι, καθώς η ευρύτερη περιοχή του Σαρμ Ελ Σέιχ και του Σινά ξαναβρίσκει τους τουριστικούς της ρυθμούς, όπως τα προηγούμενα χρόνια.
Με το δεδομένο λοιπόν ότι η αιγυπτιακή κυβέρνηση, με οδηγίες του Προέδρου της χώρας Αμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, και ειδικότερα με τη συμβολή του κυβερνήτη του Σινά, στρατηγού Χάλιντ Φούντα, αναπτύσσει και πάλι γοργά την περιοχή της Αγίας Αικατερίνης, ο αρχιεπίσκοπος Σινά πέρασε το σημαντικό μήνυμα στους αρχηγούς των φυλών των Βεδουίνων της περιοχής, για το πώς θα μπορούν να αναδείξουν μέσα από τη δουλειά τους και την προσφορά τους, τον τεράστιο πολιτιστικό, φυσικό και θρησκευτικό πλούτο της περιοχής.


Σημειώνεται ότι, από την πλευρά του, ο κυβερνήτης του Σινά κ. Φούντα, που υποδέχτηκε στο γραφείο του τον αρχιεπίσκοπο Δαμιανό, για να συζητήσει το ίδιο θέμα ανάπτυξης της ορεινής αυτής περιοχής, και ο οποίος αποτελεί έναν από τους πιο θερμούς συμπαραστάτες της ελληνορθόδοξης Μονής και γενικότερα της Ελλάδας, έχει εντάξει σε όλες τις τελευταίες εκστρατείες ενημέρωσης σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, και μάλιστα σε περίοπτη θέση, την πολυαιώνια Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης του Σινά.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα