Υπεραιωνόβια δέντρα μεταφυτεύτηκαν στην οδό Ακαδημίας αλλά και σε όλη τη επικράτεια

Σε δύο φάσεις Ολοκλήρωσε η ΕΡΓΟΣΕ το πρόγραμμα μεταφύτευσης ελαιόδεντρων σε Δήμους όλης της επικράτειας με την χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου.
Η δράση ολοκληρώθηκε με την μεταφύτευση ενός υπεραιωνόβιου ελαιόδεντρου στο κέντρο της Αθήνας, στη συμβολή των οδών Σίνα και Ακαδημίας παρουσία του Αντιδημάρχου Πρασίνου και Ηλεκροφωτισμού κ. Κολλάτου. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, στην Κεντρική Πλατεία Λυκόβρυσης στη συμβολή

των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Αγίας Βαρβάρας μεταφυτεύθηκαν με προσεκτικούς χειρισμούς συνολικά πέντε ελαιόδεντρα. Η μεταφύτευση των δέντρων πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αντιδημάρχου Λυκόβρυσσης– Πεύκης, κ. Παναγιώτη Μπόλλα. Την ίδια μέρα στο Χαλάνδρι, στη συμβολή των οδών Σαρανταπόρου και Εθνικής Αντίστασης, καθώς και στην πλατεία Εδέσσης και στην πλατεία Γιασεμιών μεταφυτεύθηκαν τρία ακόμη εντυπωσιακά δέντρα. Ο Δήμος Χαλανδρίου εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο κ. Κώστα Ευθυμίου και τους υπευθύνους από τις αρμόδιες υπηρεσίες Πρασίνου.
Στο πλαίσιο της ίδιας δράσης, την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, στην Καλλιθέα επί της λεωφόρου Θησέως μεταφυτεύθηκαν άλλα τρία ελαιόδεντρα, καθώς και ένα υπεραιωνόβιο.
Η δεύτερη φάση των περιβαλλοντικών δράσεων υλοποιήθηκε την χρονική περίοδο από 16 Ιανουαρίου έως 10 Φεβρουαρίου 2021 στους Δήμους Πετρούπολης, Νέστου, Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης, Αθηναίων, Περιστερίου, Αχαρνών, Θηβαίων, Αγίων Αναργύρων Καματερού, Ρέντη, καθώς και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας, στο ΟΑΚΑ και στον Βοτανικό Κήπο. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, μεταφυτεύθηκαν συνολικά 71 ελαιόδεντρα εκ των οποίων τα 8 ήταν υπεραιωνόβια. Στο σύνολο και των δύο φάσεων διασώθηκαν 114 ελαιόδεντρα.
Οι δράσεις αυτές προέρχονται από απαλλοτριώσεις εκτάσεων για την κατασκευή σιδηροδρομικών έργων διασώζοντας και μεταφυτεύοντας ελαιόδεντρα Το συνολικό κόστος του περιβαλλοντικού προγράμματος, για τις δύο φάσεις, ξεπέρασε τα 60.000 ευρώ.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
Υπεραιωνόβια, Ακαδημίας,yperaionovia, akadimias