Alpha Bank: Έρχεται νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου – Οι όροι και οι προϋποθέσεις

18:54 27/9/2024 - Πηγή: Dimosio

Η Alpha Bank προχωρά σε νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, προσφέροντας αποζημιώσεις που φτάνουν έως €180.000 για όσους επιλέξουν άμεση αποχώρηση, ενώ για εκείνους που επιλέγουν sabbatical το ποσό μπορεί να φτάσει έως €260.000.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα προβλέπει: 

•Αποζημίωση έως €180.000 για άμεση αποχώρηση με τριετή πρόσθετη νοσοκομειακή κάλυψη ή εναλλακτικά έως €260.000 για άδεια μετ’ αποδοχών (sabbatical) διάρκειας έως 6 έτη

•Πλήρη κάλυψη Εργαζομένων άνω των 56 ετών μέχρι τη συνταξιοδότηση,

Unmute

•Νέα προγράμματα εκπαίδευσης στους εργαζόμενους με σκοπό την αξιοποίησή τους σε εναλλακτικά μονοπάτια σταδιοδρομίας που υποστηρίζουν την ανάπτυξη σύγχρονων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών για τους πελάτες της τράπεζας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εργαζόμενους που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, εστιάζοντας κυρίως σε θέσεις χαμηλής εξειδίκευσης στις κεντρικές υπηρεσίες και σε υποστηρικτικές θέσεις πελατειακής εξυπηρέτησης στο δίκτυο καταστημάτων.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων ξεκινά τη Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, και ολοκληρώνεται την Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2024.

Οι όροι του προγράμματος είναι ευνοϊκότεροι σε σχέση με προηγούμενα αντίστοιχα προγράμματα, καθώς προσφέρει:

•άμεση αποχώρηση με αποζημίωση έως €180.000 ή 3ετή/6ετή μακροχρόνια άδεια μετ’ αποδοχών (sabbatical), κατά τη διάρκεια της οποίας ο Εργαζόμενος δεν έχει υποχρέωση παροχής εργασίας προς την Τράπεζα, με μέγιστο ποσό €260.000

•προσαύξηση της αποζημίωσης σε Εργαζόμενους ηλικίας από 45 έως και 57 ετών, λαμβάνοντας υπόψη τη θέση εργασίας και τη συνολική τους προϋπηρεσία, ενώ πρόσθετη προσαύξηση προβλέπεται ειδικά για τα Καταστήματα εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης.

•προσαύξηση 5% για τους Εργαζόμενους που θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα κατά την πρώτη εβδομάδα υλοποίησής του

•δυνατότητα προκαταβολής έως 70% του τελικού κινήτρου προς κάλυψη αναγκών για όσους επιλέξουν μακροχρόνια άδεια μετ’ αποδοχών (sabbatical)

Το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί για να προσφέρει το μέγιστο δυνατό όφελος στους συμμετέχοντες, με σχεδόν 6 στους 10 εργαζόμενους να λαμβάνουν αποζημίωση άνω των 70 μισθών.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αποζημίωση φτάνει το ισοδύναμο των καθαρών αποδοχών που αντιστοιχούν σε 100 μήνες εργασίας.

Για όσους είναι άνω των 56 ετών, το κίνητρο μεταφράζεται σε μισθούς που καλύπτουν το χρονικό διάστημα μέχρι τη συνταξιοδότηση.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου διατηρούν όλες τις ευνοϊκές ρυθμίσεις και όρους που αφορούν δάνεια και κάρτες, με την προϋπόθεση ότι εξυπηρετούνται κανονικά, μέχρι την πλήρη εξόφλησή τους.

Προσφέρεται επίσης πρόσθετη νοσοκομειακή κάλυψη για τρία χρόνια μετά την αποχώρηση ή για όλη τη διάρκεια του sabbatical, ανάλογα με την επιλογή τους.

Παράλληλα, η τράπεζα έχει αναπτύξει μια σειρά σύγχρονων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για εργαζόμενους που επιθυμούν να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και προγραμματίζει την ενίσχυση του δικτύου καταστημάτων της με περίπου 300 νέους υπαλλήλους μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις



Keywords
Τυχαία Θέματα
Alpha Bank, Έρχεται, ϋποθέσεις,Alpha Bank, erchetai, ypotheseis