«Operation Deutschland»: Το μυστικό σχέδιο της Γερμανίας σε περίπτωση που ξεσπάσει Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος

Η Γερμανία βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο, με την ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας να κλιμακώνεται επικίνδυνα.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), οι αρχές του Βερολίνου έχουν καταρτίσει ένα μυστικό σχέδιο 1.000 σελίδων, με τίτλο «Operation Deutschland», το οποίο περιλαμβάνει τη συμμετοχή 800.000 στρατιωτών του ΝΑΤΟ και 200.000 στρατιωτικών οχημάτων.

Η στρατηγική αυτή τίθεται σε εφαρμογή

σε μια χρονική στιγμή που οι κυβερνήσεις των σκανδιναβικών χωρών προειδοποιούν τους πολίτες τους να προετοιμαστούν για ενδεχόμενη σύρραξη και τους παρέχουν οδηγίες επιβίωσης.

Η κατάσταση παραμένει τεταμένη, καθώς ο πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας συνεχίζεται από τον Φεβρουάριο του 2022.

Η Γερμανία, με το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις, ενισχύει τα σύνορά της και προετοιμάζεται για την ακραία κλιμάκωση των γεγονότων, ενώ οι πολιτικοί αναλυτές παρακολουθούν με ανησυχία την πορεία του πολέμου.

Παράλληλα, η Βόρεια Κορέα έχει στείλει στρατιώτες στην πρώτη γραμμή για να υποστηρίξει τη Ρωσία, ενώ η Ουκρανία προχώρησε στην εκτόξευση του πρώτου πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς προς τη Ρωσία.

Η Γερμανία έχει αποφασίσει να ενισχύσει τα προληπτικά μέτρα για την εθνική της ασφάλεια, ακολουθώντας το παράδειγμα των σκανδιναβικών χωρών.

Η χώρα έχει ξεκινήσει την εφαρμογή της στρατηγικής «Επιχείρηση Deutschland», η οποία υποστηρίζεται από το πολιτικό σύστημα και βασίζεται σε ένα στρατηγικό σχέδιο χιλίων σελίδων, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από την εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Τα απόρρητα έγγραφα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, συγκεκριμένα κτίρια και υποδομές που απαιτούν ειδική προστασία σε περίπτωση στρατιωτικής έκτακτης ανάγκης.

Η έκθεση περιγράφει επίσης τα βήματα που θα ακολουθήσει η Γερμανία σε περίπτωση απειλής για την εθνική της άμυνα, με πιθανή αναφορά στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.

Ακολούθησε μια συνάντηση αξιωματούχων του υπουργείου Άμυνας στο Εμπορικό Επιμελητήριο του Αμβούργου, όπου απευθύνθηκαν σε συγκεκριμένες εταιρείες, δίνοντάς τους οδηγίες για το πώς να προετοιμαστούν για ενδεχόμενες εχθροπραξίες.

Όπως μεταδίδεται στον γερμανικό Τύπο, οι παρευρισκόμενοι έλαβαν συστάσεις για τη χρήση γεννητριών ντίζελ ή ακόμη και ανεμογεννητριών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Επιπλέον, δόθηκαν κατευθύνσεις σχετικά με την οδήγηση φορτηγών από τον Αντισυνταγματάρχη Γιέρν Πλίσκε, ο οποίος τόνισε ότι «για κάθε 100 εργαζόμενους, αντιστοιχούν τουλάχιστον πέντε επιπλέον οδηγοί φορτηγών, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση».

«Το 70% όλων των φορτηγών στους δρόμους της Γερμανίας οδηγούνται από Ανατολικοευρωπαίους. Αν γίνει πόλεμος εκεί, πού θα είναι αυτοί οι άνθρωποι;», διερωτήθηκε ο Πλίσκε.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Γερμανίας, Μάλτε Χέιν, ανέφερε: «Πρέπει να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες για το πόσο σημαντική είναι μια καλά προετοιμασμένη και ανθεκτική οικονομία για την πολιτική και τη στρατιωτική άμυνα της Γερμανίας».

Στη Γερμανία, οι αρχές καταρτίζουν συνεχώς σχέδια για ενδεχόμενο Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, με το Υπουργείο Άμυνας της χώρας να επιβεβαιώνει τον Ιούλιο ότι θα προχωρήσει στη μετακίνηση «εκατοντάδων χιλιάδων» στρατιωτών του ΝΑΤΟ σε περίπτωση πολεμικής σύγκρουσης με τη Ρωσία.

Το μυστικό σχέδιο, το οποίο επικαλείται η FAZ, προβλέπει ότι το Βερολίνο θα είναι σε θέση να αναπτύξει 200.000 στρατιωτικά οχήματα και 800.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ στο έδαφός του, εφόσον η κατάσταση με τη Ρωσία κλιμακωθεί σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο.

Τον περασμένο Ιούλιο, η Υπηρεσία Εθνικής Άμυνας της Bundeswehr (γερμανικό στρατό) στο Βερολίνο επιβεβαίωσε ότι η μυστική «Operation Deutschland» (Επιχείρηση Γερμανία) συνεχίζει να τελειοποιεί τα σχέδιά της.

Η είδηση για το μυστικό σχέδιο της Γερμανίας αποκαλύπτεται λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία εκατομμυρίων φυλλαδίων στη Σουηδία με τον τίτλο: «Αν έρθει κρίση ή πόλεμος».

Αμέσως μετά τη Σουηδία, η Φινλανδία ακολούθησε, δημοσιεύοντας μέσω διαδικτύου συμβουλές για έκτακτα περιστατικά και κρίσεις.

Αντίστοιχα, στη Νορβηγία διανεμήθηκαν φυλλάδια που καλούν τους πολίτες να ακολουθήσουν συγκεκριμένες οδηγίες ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν κλειδωμένοι στα σπίτια τους για μια εβδομάδα, σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων ή πολέμου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Σουηδία και η Φινλανδία εγκατέλειψαν πρόσφατα την πολιτική της ουδετερότητας και εντάχθηκαν στο ΝΑΤΟ, ύστερα από τις φρικαλεότητες του Πούτιν στην Ουκρανία.

Η Νορβηγία, από την πλευρά της, είναι ήδη ιδρυτικό μέλος της δυτικής αμυντικής συμμαχίας.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα