SSP Hellas: Μεγαλύτερος τζίρος και κερδοφορία με φόντο την τουριστική άνοδο

11:23 31/7/2024 - Πηγή: Dimosio

Η SSP Hellas επεκτείνει τη θέση της στον τομέα της εστίασης, διαχειριζόμενη χώρους σε σημαντικά αεροδρόμια της Ελλάδας, όπως ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Ελευθέριος Βενιζέλος, καθώς και σε περιφερειακά αεροδρόμια όπως εκείνα της Μυκόνου, Κέρκυρας, Ζακύνθου, Θεσσαλονίκης,

Ρόδου, Χανίων και Κω.

Η εταιρεία σημείωσε σημαντική αύξηση του τζίρου της, ο οποίος ανήλθε σε 54,66 εκατομμύρια ευρώ, κυρίως λόγω της ενίσχυσης της επιβατικής κίνησης στα αεροδρόμια της χώρας. Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν επίσης από 3,4 εκατομμύρια ευρώ το 2022 σε 4,69 εκατομμύρια ευρώ την προηγούμενη χρονιά. Η SSP Hellas είναι θυγατρική της πολυεθνικής SSP Financing LTD.

Στην Ελλάδα η SSP διαχειρίζεται περισσότερα από 40 καταστήματα γνωστών αλυσίδων εστίασης όπως Starbucks, Burger King, La Pasteria, Mon Kooloor, Koi, Cultivos και απασχολεί περισσότερα από 450 άτομα προσωπικό. Επίσης έχει στο χαρτοφυλάκιό της και μάρκες που αναπτύσσει η ίδια όπως είναι οι Upper Crust, Khora και άλλες.

H SSP Hellas είναι η εταιρεία που έφερε για πρώτη φορά το εμπορικό σήμα της Burger King στην Ελλάδα, με το πρώτο κατάστημα εστίασης της γνωστής αλυσίδας ταχείας εστίασης να δημιουργείται στο τέλος του 2018 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με επιφάνεια 526 τετραγωνικά μέτρα.

Η SSP Hellas αναμένει αύξηση του τζίρου και της κερδοφορίας για τη φετινή χρονιά, υπολογίζοντας στην ενισχυμένη τουριστική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια. Η πρόβλεψη ενισχύεται από αύξηση 11,4% στην επιβατική κίνηση του πρώτου εξαμήνου του 2024, με συνολικά 30.594.981 επιβάτες, σε σύγκριση με 27.463.127 την αντίστοιχη περίοδο του 2023.

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ξεχωρίζει στον τομέα της εμπορικής δραστηριότητας, καθώς στο τέλος του 2023 είχε ενεργές 70 εμπορικές συμβάσεις. Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνονταν 19 επιχειρήσεις λιανικής, 5 επιχειρήσεις εστίασης και 6 επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων, που περιλάμβαναν μεγάλες διεθνείς και ελληνικές επιχειρήσεις.

Διεθνώς, ο όμιλος SSP κατέγραψε τζίρο 3,01 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2023, με Underlying EBITDA 280 εκατομμυρίων ευρώ. Ο όμιλος δραστηριοποιείται σε 37 χώρες, με χαρτοφυλάκιο 550 εμπορικών σημάτων. Είναι εισηγμένος στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και έχει έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα
SSP Hellas, Μεγαλύτερος,SSP Hellas, megalyteros