ΑΣΕΠ: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία προσλήψεων για ΑμεΑ

14:26 17/9/2024 - Πηγή: Dimosio

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τις αρχές της επόμενης εβδομάδας πρόκειται να αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο η νέα προκήρυξη ΑΣΕΠ για την κάλυψη 1.594 θέσεων στο δημόσιο, αποκλειστικά για Άτομα με Αναπηρία.

Η προκήρυξη θα περιλαμβάνει λεπτομέρειες για τις ειδικότητες και θα συνοδεύεται από πίνακα θέσεων. Οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν με βάση ένα σύστημα μοριοδότησης που θα αξιολογεί κοινωνικά και ακαδημαϊκά κριτήρια των υποψηφίων.

Μετά

την αποστολή της προκήρυξης στο Εθνικό Τυπογραφείο, θα απαιτηθούν λίγες ημέρες για την έκδοση του ΦΕΚ, όπου θα αναγράφονται οι ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων. Οι αιτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο.

Οι 1.594 θέσεις εργασίας, που κατανέμονται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και σε διάφορους φορείς του δημοσίου, έχουν καθοριστεί από τον προγραμματισμό προσλήψεων του υπουργείο Εσωτερικών για τα έτη 2022, 2023 και 2024.

Ο τρόπος που θα γίνουν οι προσλήψεις

Οι παραπάνω προσλήψεις θα γίνουν από το ΑΣΕΠ με το σύστημα της μοριοδότησης, των τυπικών και πρόσθετων προσόντων των υποψηφίων. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να ελέγξουν από τώρα τα απαραίτητα και τυπικά προσόντα που θα τους δώσουν έξτρα μοριοδότηση.

Σύμφωνα με τα πάγια μέρη των προκηρύξεων ΑΣΕΠ, οι απόφοιτοι του κλάδου ΔΕ, μοριοδοτούνται ως εξής:

Κριτήρια κατάταξηςΜόρια Ο βαθμός βασικού τίτλου σπουδών (αναγόμενος στην 10βαθμη κλίμακα εφόσον η βαθμολογία είναι σε 20βαθμη κλίμακα) υπολογίζεται με δύο δεκαδικά ψηφία (χωρίς στρογγυλοποίηση).Βαθμός × 60Δεύτερος τίτλος σπουδών σε αντικείμενο συναφές με το γνωστικό αντικείμενο της θέσης και της ίδιας εκπαιδευτικής βαθμίδας (επιπέδου) με τον τίτλο σπουδών που απαιτείται σύμφωνα με την προκήρυξη110Εμπειρία στο αντικείμενο της προς πλήρωση θέσης, έως και 84 μήνες.7 μόρια ανά μήναΆριστη γνώση ξένης γλώσσας90Πολύ καλή γνώση ξένης γλώσσας60Καλή γνώση ξένης γλώσσας40Ανατροφή σε Βρεφοκομείο ή Ορφανοτροφείο100

Όπως φαίνεται αναλυτικά παραπάνω, η γνώση της ξένης γλώσσας μπορεί να εξασφαλίσει στους υποψήφιους έως και +90 μόρια και να τους «απογειώσει» στην κατάταξη τους. Εάν δεν κατέχετε πιστοποίηση ξένης γλώσσας μπορείτε τώρα πολύ εύκολα να λάβετε πολύ εύκολα την Πιστοποίηση της Αγγλικής Γλώσσας αναγνωρισμένη από το ΑΣΕΠ, που παρέχει ο εκπαιδευτικός οργανισμός GoLearn.

Τα Πλεονεκτήματα της online Πιστοποίησης Αγγλικών του GoLearn

Μπορείτε να την πάρετε εξ αποστάσεως σε ΜΟΝΟ 2 ημέρεςΔίνετε τηλεξέταση από το δωμάτιο του σπιτιού σαςΔΕΝ χρειάζεται διάβασμαΠαίρνετε Mock Tests (τεστ προσομοίωσης της εξέτασης)Μαθαίνετε τον βαθμό σας λίγα λεπτά μετά το ηλεκτρονικό τεστΔίνετε όποτε θέλετε

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις



Keywords
Τυχαία Θέματα