Αττική: Συνεχείς αναζωπυρώσεις – Καίγονται σπίτια και επιχειρήσεις σε Πεντέλη και Βριλήσσια

19:50 12/8/2024 - Πηγή: Dimosio

Εκτός ελέγχου για πάνω από 25 ώρες η φωτιά που έχει ξεσπάσει από την Κυριακή στον Βαρνάβα Αττικής, με τις φλόγες να έχουν μπει σε κατοικημένες περιοχές στη Νέα Πεντέλη και στα Άνω Βριλήσσια, καίγοντας τις περιουσίες των κατοίκων.

Αλλεπάλληλα μηνύματα του 112 έχουν σταλθεί σε όλη την Β.Α Αττική, ενώ νωρίτερα εκκενώθηκε προληπτικά το νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ και περιοχές όπως το Πάτημα 2

Χαλανδρίου.

Στην Πεντέλη, η φωτιά έχει φθάσει στο Εθνικό Αστεροσκοπείο, ένα δημοτικό σχολείο παραδόθηκε στις φλόγες.

Πυροσβέστες και εθελοντές καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν τις κατοικίες, ωστόσο η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω των συνεχών αναζωπυρώσεων όπως χαρακτηριστικά είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης, σε νέα ενημέρωση για την φωτιά στην Αττική.

Συνεχίζεται η συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων στο έργο της #πυροσβεστικης .
Στην κατάσβεση μικροεστιών φωτιάς επιχειρούν και οι Αίαντες.#φωτια #πυρκαγια pic.twitter.com/eYA4qoPkVS

— Ελληνική Αστυνομία (@hellenicpolice) August 12, 2024

Η μάχη με τις φλόγες αυτή την ώρα γίνεται κυρίως στην περιοχή του Νταού Πεντέλης, την Παλαιά και Νέα Πεντέλη, τον Διόνυσο, τα Βριλήσσια και  Μαραθώνα.  Λίγο καλύτερη είναι η εικόνα του μετώπου σε Αφίδνες και Καλέντζι, καθώς και στην περιοχή του Καπανδριτίου.

Συνολικά 65 περιστατικά έχουν προσέλθει από την έναρξη της φωτιάς το απόγευμα της Κυριακής, σε εφημερεύοντα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, από αυτά τα 31 πήγαν με το ΕΚΑΒ, ενώ οι υπόλοιποι με δικά τους μέσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας πυροσβέστης υπέστη ελαφρά εγκαύματα, ενώ οι υπόλοιποι τρεις που επέβαιναν στα οχήματα είναι καλά στην υγεία τους.

Πάνω από 100 οι αναζωπυρώσεις έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ώρες, ενώ ξεπερνά τα 15 χιλιάδες στρέμματα η περίμετρος της πυρκαγιάς στην οποία επιχειρούν 702 πυροσβέστες με 27 ομάδες δασοκομάντος και 35 εναέρια μέσα.

Στο μεταξύ, Γαλλία, Ιταλία, Τσεχία είναι οι ευρωπαϊκές χώρες που ανταποκρίθηκαν στο ελληνικό αίτημα συνδρομής για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στη βορειοανατολική Αττική. Τις επόμενες ώρες θα οριστικοποιηθεί η συνδρομή από την Ισπανία και την Τουρκία, καθώς οι δυο χώρες έχουν ανταποκριθεί θετικά .

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα