Χατζηδάκης για ελεύθερους επαγγελματίες: Το τεκμαρτό εισόδημα δεν θα μείνει “για τον αιώνα τον άπαντα”

Ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο Open TV, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να διατηρήσει το σύστημα τεκμαρτού εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες επ’ αόριστον. «Το μέτρο αυτό δεν σχεδιάστηκε για να ισχύει για πάντα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χατζηδάκης υπερασπίστηκε την αναγκαιότητα του μέτρου, σημειώνοντας ότι παρόμοιες πρακτικές εφαρμόζονται

και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία και η Γαλλία.

Σχετικά με τον εάν θέσπιση ελάχιστου φορολογητέου εισοδήματος είναι ουσιαστικά αποτέλεσμα της αδυναμίες του οικονομικού επιτελείου να εντοπίσει τα πραγματικά εισοδήματα των ελευθέρων επαγγελματιών και να τους φορολογήσει βάσει αυτών, αλλά και πως δεν χρειάζεται πλέον λόγω της χρήσης νέων τεχνολογικών μέσων από τις φορολογικές αρχές, ο κ. Χατζηδάκης, υπενθύμισε τα πρόσφατα στοιχεία που δείχνουν ραγδαία αύξηση τζίρου σε συγκεκριμένους κλάδους λιανικής μετά την χρήση του POS.

«Όσοι επικαλούνται τις νέες τεχνολογίες ενάντια στο μέτρο του τεκμαρτού εισοδήματος, ας αναλογιστούν ποιες θα είναι οι συνέπειες όταν αυτές θα εφαρμοστούν πλήρως», τόνισε, επισημαίνοντας πως ούτως ή άλλως τα τεκμήρια δεν πρόκειται να ισχύουν για πάντα.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα