Χεζμπολάχ: Αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ σε προπύργιο της Βηρυτό

17:21 20/9/2024 - Πηγή: Dimosio

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας ανακοίνωσαν ότι προχώρησαν σε «στοχευμένη επίθεση» στη Βηρυτό, χωρίς να διευκρινίσουν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με το λιβανέζικο τηλεοπτικό δίκτυο Al Manar, το οποίο ελέγχεται από τη Χεζμπολάχ, υπάρχουν αναφορές για νεκρούς και τραυματίες από την αεροπορική επιδρομή.

Έχει δημοσιευθεί φωτογραφία από την περιοχή Dahieh, δείχνοντας πυκνά σύννεφα καπνού να υψώνονται πάνω από αυτήν, η οποία αποτελεί προπύργιο της Χεζμπολάχ στη νότια Βηρυτό.

Σύμφωνα με τις πρώτες

αναφορές, φαίνεται ότι η επίθεση στόχευσε ένα θρησκευτικό και κοινωνικό κέντρο.

Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι ο αεροπορικός βομβαρδισμός είχε ως στόχο ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ, ενώ λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Ωστόσο, οι πηγές ασφαλείας δεν έχουν διευκρινίσει ποιο ήταν το συγκεκριμένο στέλεχος που αποτέλεσε στόχο της επίθεσης, ούτε αν αυτός σκοτώθηκε.

«Ο ισραηλινός στρατός προχώρησε σε στοχευμένο πλήγμα στη Βηρυτό», ανέφερε η ανακοίνωση, χωρίς να προσδιορίζει τη φύση του πλήγματος ή τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν.

Το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Al-Jadeed μετέδωσε εικόνες από τους δρόμους γεμάτους συντρίμμια και κατεστραμμένα οχήματα μετά την ισραηλινή αεροπορική επίθεση.

Μια πηγή δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η επιδρομή πραγματοποιήθηκε στα νότια προάστια της Βηρυτού, κοντά στο τέμενος Αλ-Καέμ.

Σε ζωντανή μετάδοση από το Reuters, φαίνονταν πυκνοί καπνοί να υψώνονται πάνω από την πρωτεύουσα του Λιβάνου, ενώ κάτοικοι των νοτίων προαστίων ανέφεραν ότι άκουσαν μια ισχυρή έκρηξη.

Πηγές ασφαλείας από τον Λίβανο δήλωσαν στο Reuters ότι η επίθεση έγινε κοντά σε εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ.

Νωρίτερα, η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε επίθεση με τουλάχιστον 140 ρουκέτες κατά του βόρειου Ισραήλ, στοχεύοντας στρατιωτικές τοποθεσίες, ενώ τη νύχτα το Ισραήλ σφυροκόπησε θέσεις της Χεζμπολάχ, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα