Χωμάτινο νερό στις βρύσες της Νάξου – Χωρίς προηγούμενο η ανευθυνότητα του Δήμου

11:06 27/8/2024 - Πηγή: Dimosio

Στο Φιλώτι και στο Δαμαριώνα της Νάξου, οι βρύσες στα σπίτια τρέχουν νερό με χώμα, γεγονός που δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες για την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών. Παρόλο που ο Δήμος καθυστέρησε δέκα ημέρες να ενημερώσει τους πολίτες, τελικά εξέδωσε ανακοίνωση προειδοποιώντας να αποφεύγεται η κατανάλωση του νερού λόγω “αυξημένης θολότητας”, χωρίς όμως να εξηγεί τα αίτια ή τα μέτρα που θα ληφθούν για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Οι κάτοικοι των δύο χωριών, που κατήγγειλαν το περιστατικό είναι εξοργισμένοι με την αδιαφορία των τοπικών Αρχών και απαιτούν άμεσες εξηγήσεις και υπευθυνότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πηγάδια έχουν σχεδόν αδειάσει, ενώ οι πηγές βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Παράλληλα, εκφράζονται ανησυχίες για την ποιότητα των δικτύων μεταφοράς πόσιμου νερού, που χρήζουν ενδελεχούς ελέγχου.

Ειδικοί στον έλεγχο των υδάτων και ιατροί που μίλησαν στο naxostimes υπογράμμισαν τους επιδημιολογικούς κινδύνους που εγκυμονεί η κατανάλωση του νερού και ζήτησαν την άμεση λήψη μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Παράλληλα, εγείρονται ερωτήματα σχετικά με την προέλευση του νερού που προμηθεύουν οι υδροφόρες, το οποίο πωλείται σε υψηλές τιμές. Η ανάγκη για γρήγορη δράση και ανάσχεση της υποβάθμισης των υδάτων στο νησί κρίνεται επιτακτική.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χωμάτινο, Νάξου –, Δήμου,chomatino, naxou –, dimou