Δήμος Ηγουμενίτσας: Καταγγελία τρομοκρατικών μετακινήσεων διαλύοντας παιδικούς σταθμούς

13:41 24/9/2024 - Πηγή: Dimosio

Η υπόθεση που έχει ξεσπάσει στο Δήμο Ηγουμενίτσας έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους κόλπους των εργαζομένων.

Οι μετακινήσεις που προωθεί η Δημοτική Αρχή, φαίνεται να είναι αποτέλεσμα πολιτικών σκοπιμοτήτων, εγείροντας ανησυχίες σχετικά με τη διαφάνεια και τη δικαιοσύνη των διαδικασιών.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Δ. Ηγουμενίτσας, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του, καταγγέλλει τη λογική του «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν», τονίζοντας ότι οι μετακινήσεις στους Παιδικούς Σταθμούς γίνονται με γνώμονα

τη ρουσφετολογία, υπονομεύοντας τη λειτουργία και την ποιότητα των υπηρεσιών.

Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκίνησε με μεγάλες ανατροπές και αβεβαιότητα για πολλές και πολλούς συναδέλφους εργαζόμενες και εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηγουμενίτσας .

Ενώ ακόμα και σήμερα δεν έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις των ΕΣΠΑ ,οι συνάδελφοι ειδοποιήθηκαν ότι δεν θα εργαστούν για αυτή τη χρονιά στον ΠΣ για τον οποίο προσλήφθηκαν αλλά σε κάποιον άλλον ΠΣ.

Η απόφαση για τις μετακινήσεις αυτές λαμβάνεται χωρίς σαφή κριτήρια επιλογής και χωρίς τη συναίνεση ή την επιθυμία των εργαζομένων, οι οποίοι καλούνται να προσαρμοστούν σε νέες συνθήκες.

Αυτό συμβαίνει μάλιστα λίγες ημέρες πριν από το άνοιγμα των Παιδικών Σταθμών, ανατρέποντας την καθημερινότητά τους, τη ζωή τους και τις οικογένειές τους κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Οι μετακινήσεις αυτές φαίνεται να συνδέονται με προσωπικές αντιπαραθέσεις, χωρίς να είναι πάντα ξεκάθαροι οι λόγοι πίσω από αυτές. Παρόλο που οι περισσότεροι υπάλληλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει, η Δημοτική Αρχή ακολουθεί τη λογική του «διαίρει και βασίλευε».

Σε ένα κλίμα τρομοκρατίας, η Δημοτική Αρχή φαίνεται να επιδιώκει τη διάλυση των Παιδικών Σταθμών και της ομαλής λειτουργίας τους, καθώς οι υπάλληλοι και πάλι αναγκάζονται να υποστούν τις συνέπειες των προσωπικών εμμονών και αντιπαραθέσεων.

Όσο για την “εύρυθμη λειτουργία των παιδικών σταθμών” αυτό που χρειάζεται, όλα αυτά τα χρόνια, είναι επαρκείς προσλήψεις προσωπικού ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες χωρίς τον κανόνα των μετακινήσεων και χωρίς να εμποδίζεται η λήψη των αδειών που δικαιούνται οι εργαζόμενες.

Ζητάμε:

Η Δημοτική Αρχή να ανακαλέσουν κάθε άδικη μετακίνηση εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς.Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα