Δήμος Μαραθώνα: 50.000 στρέμματα δασικής γης έχουν καεί

12:52 23/8/2024 - Πηγή: Dimosio

Η πρόσφατη πυρκαγιά στον Βαρνάβα, η οποία εξαπλώθηκε σε πολλές περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής, έχει προκαλέσει σοβαρές οικολογικές ζημιές.

Ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στον Γιώργο Αποστολίδη, ανέφερε ότι η αποτίμηση των ζημιών είναι σε πλήρη εξέλιξη. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, περίπου 50.000 στρέμματα δασικής γης έχουν καταστραφεί, σχεδόν το 25% της συνολικής έκτασης του Δήμου Μαραθώνα, ενώ οι ζημιές επηρεάζουν επίσης σοβαρά τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

Ο

Δήμαρχος υπογράμμισε τη σοβαρότητα της καταστροφής, αναφέροντας ότι περίπου 35 με 40 σπίτια έχουν καεί ολοσχερώς ή μερικώς, δύο θερμοκήπια έχουν καταστραφεί πλήρως και ένα μερικώς, και πολλές αγροτικές καλλιέργειες, κυρίως ελιές, έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές. Επίσης, η περιοχή έχει επηρεαστεί αρνητικά στον τομέα του τουρισμού, καθώς η φωτιά εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια της υψηλής τουριστικής περιόδου.

Ο κ. Τσίρκας ανακοίνωσε ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες καθαρισμού. «Συνεργαζόμαστε με το Δασαρχείο για την κοπή επικίνδυνων δέντρων, ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται κοντά στο οδικό δίκτυο», πρόσθεσε.

Παρά τις μεγάλες προκλήσεις, εξέφρασε αισιοδοξία για την αποκατάσταση της περιοχής, διαβεβαιώνοντας ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να επανέλθει ο Δήμος Μαραθώνα στην πρότερη φυσική του κατάσταση.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα