Εντυπωσιακές εικόνες από το βόρειο σέλας σε περιοχές της Βρετανίας

16:45 13/9/2024 - Πηγή: Dimosio

Μαγευτικές εικόνες αντίκρισαν οι κάτοικοι της Βρετανίας, καθώς το Βόρειο Σέλας φάνηκε στον ουρανό πάνω από διάφορες περιοχές της χώρας.

Οι μετεωρολόγοι είχαν προβλέψει την εμφάνιση του φαινομένου, το οποίο ήταν ορατό σε περιοχές της Σκωτίας, της Βόρειας Ιρλανδίας και της Αγγλίας, φτάνοντας μέχρι και τη νότια ακτή του Σάσεξ

Ο John Hutchinson του BBC Weather

δήλωσε ότι το φαινόμενο είχε παρατηρηθεί μέχρι την κομητεία του νοτιοανατολικού Κεντ.

The Northern Lights were seen across parts of Scotland on Thursday night including Aberdeen, the Highlands and Anstruther in Fife: https://t.co/CCi8aCEOPm pic.twitter.com/ODcY42dJ4h

BBC Scotland News (@BBCScotlandNews) September 13, 2024

Οι μετεωρολόγοι είχαν σημειώσει ότι ήταν πιο πιθανό να δει κανείς το Βόρειο Σέλας τις πρώτες ώρες που θα νύχτωνε ο ουρανός, ενώ οι πιθανότητες να το δει κανείς αργότερα θα ήταν λιγότερες.

Είχαν επίσης προβλέψει ότι ο καθαρός ουρανός στα περισσότερα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου θα δημιουργήσει «ιδανικές συνθήκες» για όσους θέλουν να απολαύσουν το μαγευτικό αυτό φαινόμενο, παρά τον ψυχρό καιρό.

Unbelievable scene in the UK! Witnessed mesmerizing Northern Lights over London during midnight flight on Friday

All thanks to a solar geomagnetic storm! #NorthernLights #AuroraBoreal pic.twitter.com/8bAhkeC239

— Samama Zahid (@samama049) September 12, 2024

Ο μετεωρολόγος του Met Office, Jonathan Vautrey, προέτρεψε τους επίδοξους παρατηρητές να κοιτάξουν τον ουρανό προς τα βόρεια. «Απόψε θα επικρατήσουν αρκετά ιδανικές συνθήκες, καθώς θα υπάρχουν πολύ λίγα σύννεφα…Κάποιες φορές βοηθάει να παρατηρήσετε το φαινόμενο μέσα από το φακό μιας φωτογραφικής μηχανής ή μέσα από ένα τηλεσκόπιο, αν διαθέτετε».

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εντυπωσιακές, Βρετανίας,entyposiakes, vretanias