Ισραήλ: Ζητά από το ΝΑΤΟ να αποβάλει την Τουρκία

09:53 30/7/2024 - Πηγή: Dimosio

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ κάλεσε σήμερα το ΝΑΤΟ να αποβάλλει την Τουρκία από μέλος του οργανισμού, σε μια κίνηση που ενδέχεται να αυξήσει περαιτέρω την ένταση μεταξύ των δύο χωρών.

Συγκεκριμένα, ο Ισραέλ Κατς λαμβάνοντας υπόψιν τις απειλές του Τούρκου προέδρου για εισβολή στο Ισραήλ και την επικίνδυνη ρητορική του, κάλεσε τους διπλωμάτες να συνεργαστούν επειγόντως με όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ, ζητώντας την καταδίκη της Τουρκίας και απαιτώντας την αποβολή της από την περιφερειακή

συμμαχία.

ארדואן הולך בדרכו של סדאם חוסיין ומאיים לתקוף את ישראל. רק שיזכור מה קרה שם ואיך זה הסתיים.@RTErdogan pic.twitter.com/6GykLtLoh4

— ישראל כ”ץ Israel Katz (@Israel_katz) July 28, 2024

Η ισραηλινή κυβέρνηση διεμήνυσε χθες Κυριακή πως θα «πλήξει σκληρά τον εχθρό», την επομένη βομβαρδισμού ο οποίος σκότωσε τουλάχιστον 12 παιδιά και νέους σε χωριό στο προσαρτημένο υψίπεδο του Γκολάν, που απέδωσε στη λιβανική Χεζμπολάχ, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για ανάφλεξη όλης της περιοχής της Μέσης Ανατολής εν μέσω του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν προέβη επίσης σε μία δήλωση σχετικά με τον ρόλο του Ερντογάν στην παγκόσμια σκηνή: «Ο πρόεδρός μας έγινε η φωνή της συνείδησης της ανθρωπότητας. Οι διεθνείς σιωνιστικοί κύκλοι, ειδικά το Ισραήλ, που θέλουν να καταστείλουν αυτή τη δίκαιη φωνή, βρίσκονται σε μεγάλο συναγερμό. Η ιστορία τελείωσε με τον ίδιο τρόπο για όλους τους γενοκτόνους και τους υποστηρικτές τους».

BREAKING: Turkish Ministry of Foreign Affairs:

“Just as the genocidal Hitler met his end, so will the genocidal Netanyahu.

Those who tried to eliminate the Palestinians will be held accountable, just like the genocidal Nazis.

Humanity will stand with the Palestinians.… pic.twitter.com/nEAkNpNhJ0

— Sulaiman Ahmed (@ShaykhSulaiman) July 28, 2024

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε το Ισραήλ, σε συνεδρίαση του κόμματός του, μιλώντας για ευθεία παρέμβαση της Τουρκίας όπως έγινε με την περίπτωση της Λιβύης.

«Αγαπητά μου αδέλφια, τίποτα από αυτά μην μας ξεγελάει. Εμείς πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί, ώστε το Ισραήλ να μην μπορεί να τα κάνει αυτά στην Παλαιστίνη. Εμείς όπως μπήκαμε στο Καραμπάχ, εμείς όπως μπήκαμε στη Λιβύη, μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και σε αυτούς. Δεν υπάρχει τίποτα για να μην το κάνουμε. Απλά πρέπει εμείς να είμαστε δυνατοί για να μπορέσουμε να κάνουμε τι; Να κάνουμε αυτά τα βήματα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

At least 10 people killed,including children, in the Occupied Golan Heights after a rocket barrage hit the area. Nearly 30 others have been wounded.

Hezbollah says it denies responsibility for the attack on Majdal Shams, but the Israeli army is blaming the Lebanese group. pic.twitter.com/G5ECJLtwxD

— Hamdah Salhut (@hamdahsalhut) July 27, 2024

Σύμφωνα με τις αρχές του Ισραήλ, το Σάββατο ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τον Λίβανο έπληξε γήπεδο ποδοσφαίρου στο χωριό Ματζντάλ Σαμς προκαλώντας τον θάνατο 12 αγοριών και κοριτσιών, ηλικίας μεταξύ δέκα και δεκαέξι ετών, και τραυματίζοντας άλλους περίπου τριάντα ανθρώπους. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως αγόρι ένδεκα ετών αγνοείται.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ισραήλ, Ζητά, ΝΑΤΟ, Τουρκία,israil, zita, nato, tourkia