Ιταλία: 17χρονος ξεκλήρισε την οικογένεια του – «Ήθελα να αποκοπώ από την οικογένειά μου»

16:05 4/9/2024 - Πηγή: Dimosio

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την εγκληματική πράξη του 17χρονου στην Ιταλία, που κατακρεούργησε ολόκληρη την οικογένειά του.

Ο έφηβος ομολογεί πως σχεδίαζε το έγκλημα για μέρες ακούγοντας συνεχώς το τραγούδι των Beatles «The Long and Winding Road».

Ο Ρικάρντο, όπως κατονομάζεται ο δολοφόνος, είπε στην Αστυνομία ότι το βράδυ της Κυριακής 1/9, μετά από το πάρτι γενεθλίων του πατέρα του, περίμενε να κοιμηθούν όλοι πριν πάρει το κουζινομάχαιρο των 20 εκατοστών

και μαχαιρώσει τον 12χρονο αδερφό του, αναφέρει το δημοσίευμα των «Times».

Όπως αποκαλύφθηκε, μάλιστα, ο Φάμπιο Τσιαρόνι, ο πατέρας των δύο παιδιών, δεν κατάλαβε ότι ήταν ο 17χρονος που είχε δολοφονήσει τον 12χρονο και γι’ αυτό κάλεσε τον Ρικάρντο σε βοήθεια. «Μαχαίρωσα τον πατέρα μου, ενώ αυτός μου φώναζε να τηλεφωνήσω για βοήθεια» ομολόγησε ο νεαρός δολοφόνος, σύμφωνα με την Il Difforme.

Η μητέρα του έντρομη μπήκε στο δωμάτιο ακούγοντας τα ουρλιαχτά του παιδιού της, πριν πέσει νεκρή από το χέρι του μεγαλύτερου γιου της. «Νόμιζα ότι μια μαχαιριά θα ήταν αρκετή για να σκοτώσει, μετά συνειδητοποίησα ότι δεν ήταν έτσι» είπε.

Σειρά είχε ο πατέρας που μπήκε στο δωμάτιο, αντίκρυσε τα πτώματα και λίγα λεπτά μετά δολοφονήθηκε με μαχαιριές στον λαιμό. Ο Ρικάρντο τα έκανε όλα πολύ γρήγορα γιατί, όπως υποστήριξε, «δεν ήθελε τα θύματά του να υποφέρουν».

Στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν δήλωσε: «Δεν υπήρχε πραγματικός λόγος που τους σκότωσα. Ένιωθα σαν να ήμουν ξένο σώμα στην οικογένειά μου και καταπιεσμένος. Πίστευα ότι αν τους σκότωνα, θα απελευθερωνόμουν». Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της ομολογίας του, πρόσθεσε: «Συνειδητοποίησα ένα λεπτό αργότερα ότι η πράξη αυτή δεν θα με έκανε ελεύθερο». «Ήμουν πεπεισμένος ότι σκοτώνοντάς τους όλους θα μπορούσα να ζήσω πιο ελεύθερα» είπε.

Κατά την ανάκρισή του ο Ρικάρντο δήλωσε την επιθυμία του να πολεμήσει στην Ουκρανία, αναφέροντας πως αυτό δεν είχε καμία σχέση με την πράξη του.

Κατά την ανάκριση, οι δικαστές ρώτησαν τον 17χρονο αν υπήρξαν γεγονότα που επηρέασαν τις πράξεις του και εκείνος ανέφερε τα βιντεοπαιχνίδια. «Παίζαμε ένα παιχνίδι για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά ο Riccardo δεν ήταν φανατικός», συνεχίζει ο φίλος του. Στην ομολογία του, ο Riccardo εξήγησε ότι συνειδητοποίησε πως «το να τους σκοτώσω όλους δεν ήταν η λύση, αλλά πλέον είναι μη αναστρέψιμο».

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιταλία, 17χρονος, – Ήθελα,italia, 17chronos, – ithela