Λίβανος: Kλιμακώνεται η ένταση Ισραήλ – Χεζμπολάχ – Εταιρίες ακυρώνουν πτήσεις

15:36 30/7/2024 - Πηγή: Dimosio

Πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, προτρέπουν τους υπηκόους τους να μην ταξιδεύουν στην περιοχή, ενώ έχει σχεδόν διακοπεί η εναέρια κυκλοφορία πάνω από το Λίβανο, με πολλές αεροπορικές εταιρείες να ακυρώνουν τις πτήσεις τους.

Νωρίτερα σήμερα, ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι είναι «βέβαιος» ότι μπορεί να αποφευχθεί ένας ευρύτερος πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ.

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Τζον Κίρμπι δήλωσε τη Δευτέρα ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ

και του Ισραήλ είχαν συνομιλίες σε «πολλαπλά επίπεδα» κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου μετά την επίθεση και ότι ο κίνδυνος μιας ολοκληρωτικής σύγκρουσης ήταν «υπερβολικός», σύμφωνα με το AFP.

Πρόσθεσε σε τηλεφωνική επικοινωνία με δημοσιογράφους ότι «κανείς δεν θέλει έναν ευρύτερο πόλεμο και είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσουμε να αποφύγουμε μια τέτοια έκβαση».

Συνέχισε λέγοντας ότι «ο πόλεμος θα είναι πολύ επικίνδυνος».

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέδωσε προειδοποίηση ασφαλείας, συμβουλεύοντας τους Αμερικανούς πολίτες που ταξιδεύουν από και προς τον Λίβανο να παρακολουθούν στενά τις πτήσεις τους.

«Το περιβάλλον ασφαλείας στον Λίβανο παραμένει περίπλοκο και μπορεί να αλλάξει γρήγορα», ανέφερε. «Οι αεροπορικές εταιρείες φέρεται να εξετάζουν προσωρινές αλλαγές στα σχέδια πτήσεων τους».

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα