Μ. Βασιλειάδης: Δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης από το νερό στη Καλαμάτα

16:28 26/9/2024 - Πηγή: Dimosio

Ανακοίνωση, σχετικά με την ποιότητα του πόσιμου νερού στη Καλαμάτα, εξέδωσε την Τετάρτη η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης, ΔΕΥΑΚ

Σε ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚ, απαντώντας σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελευθερία” παρόλο που εντοπίστηκε σε μεμονωμένα και μόνο σημεία του δικτύου φαινόμενο θολότητας του νερού, η επιχείρηση επισημαίνει πως οι υπηρεσίες της ήδη αντιμετωπίζουν το φαινόμενο με τεχνικούς τρόπους και οι δημότες και επισκέπτες

της πόλης δεν πρέπει να ανησυχούν για την χρήση του και συνοδεύει την ανακοίνωσή της με αποτελέσματα αναλύσεων και εκθέσεις δοκιμών από ιδιωτικό εργαστήριο και το εργαστήριο της Μ. Βασιλειάδης:, που δείχνουν πως το νερό της ύδρευσης στις διαφορές περιοχές της Καλαμάτας είναι κατάλληλο.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη ανακοίνωση της Δημοτικής Επιχείρησης «θόλωσε» περαιτέρω την κατάσταση καθώς αρκετοί αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ακόμα και να πιούν το θολό νερό.

Ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΚ Μιχάλης Βασιλειάδης, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό στον Αέρα» στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καλαμάτας, υποστήριξε πως είναι αυτονόητο ότι οι δημότες όπου το νερό είναι θολό τότε σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το πίνουν.

Ξεκαθάρισε πάντως, ότι αν κάποιος πιεί νερό από μια βρύση που πριν λίγες μέρες έβγαζε το νερό θολό, δε θα έχει κανένα πρόβλημα (εφόσον έχει καθαρίσει), αφού δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη μόλυνση του νερού που υδροδοτεί την πόλη της Καλαμάτα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚ:

Από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καλαμάτας, αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα περί θολότητας του πόσιμου νερού και της καταλληλότητας του στην πόλη ανακοινώνονται τα εξής:

Τις προηγούμενες ημέρες εντοπίστηκε σε μεμονωμένα και μόνο σημεία του δικτύου φαινόμενο θολότητας του νερού, το οποίο δεν έχει καμία επίπτωση στην καταλληλότητα και ποιότητά του και ως εκ τούτου δεν εμπνέει κανέναν κίνδυνο ανησυχίας.

Τονίζεται ότι το νερό είναι κατάλληλο για οικιακή χρήση και κατανάλωση.

Οι Υπηρεσίες της ΔΕΥΑ Καλαμάτας ήδη αντιμετωπίζουν το φαινόμενο με τεχνικούς τρόπους και οι δημότες και επισκέπτες της πόλης δεν πρέπει να ανησυχούν για την χρήση του.

 Τι είπε ο Μιχάλης Βασιλειάδης στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καλαμάτας :

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα