Μεταναστευτικό: Δήμαρχος Ρόδου κατά της κυβέρνησης

12:36 12/9/2024 - Πηγή: Dimosio

Κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας, ο δήμαρχος Ρόδου, Αλέξανδρος Κολιάδης, εξαπέλυσε κριτική κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την για «έλλειψη σχεδίου διαχείρισης των μεταναστών». Ο κ. Κολιάδης ανέδειξε την ανησυχία του για την αδυναμία της πολιτείας να διαχειριστεί αποτελεσματικά το μεταναστευτικό ζήτημα, το οποίο έχει επηρεάσει σημαντικά τη Ρόδο και άλλες περιοχές της χώρας.

Οι δηλώσεις του υπογραμμίζουν την πίεση που δέχονται οι τοπικές κοινωνίες, θέτοντας επιτακτικά την ανάγκη για άμεση και ολοκληρωμένη παρέμβαση σε ένα από τα κρισιμότερα

ζητήματα της ελληνικής επικαιρότητας.

Όπως ανέφερε «η Ρόδος και τα κοντινά νησιά έχουν μείνει αφύλαχτα, με αποτέλεσμα να δέχονται συνεχείς ροές».

«Κουραστήκαμε να προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις και να μας καλούν να πούμε τα αυτονόητα» είπε και αναρωτήθηκε αν η Εισαγγελέας, βλέποντας τόσους μήνες αυτούς τους ανθρώπους αναρωτήθηκε πως ζουν, ποιος τους φροντίζει αλλά και για την ασφάλεια των κατοίκων.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε, επίσης, στην πρότασή του για τη δημιουργία άτυπου καταυλισμού στο λιμάνι της Ακαντιάς, η οποία απορρίφθηκε από το Λιμεναρχείο με την αιτιολογία ότι ο χώρος δεν είναι κατάλληλος. Εκφράζοντας την ανησυχία του, ο κ. Κολιάδης αναρωτήθηκε αν εξασφαλίζονται συνθήκες υγιεινής και αξιοπρέπειας για τους μετανάστες, όταν αναγκάζονται να κοιμούνται σε πάρκα και πεζοδρόμια.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα