Ο καύσωνας φτάνει στο τέλος – Πότε αναμένονται καταιγίδες

09:19 22/7/2024 - Πηγή: Dimosio

Την ολοκλήρωση του καύσωνα και τη σταδιακή επιστροφή σε πιο φυσιολογικές θερμοκρασίες για την εποχή επιβεβαίωσαν οι μετεωρολόγοι. Αναμένονται καταιγίδες και κεραυνοί τις επόμενες μέρες. Οι πιο δροσερές ημέρες αναμένονται την Παρασκευή και το Σάββατο, με τον υδράργυρο να πέφτει στους 34 βαθμούς Κελσίου, που είναι εντός των κανονικών θερμοκρασιών της εποχής.

Ωστόσο, οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν μέχρι τη Δευτέρα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη, ενώ σήμερα είναι η τελευταία ημέρα του καύσωνα.

Από την Τρίτη, η θερμοκρασία αναμένεται να υποχωρήσει στα επίπεδα των 36-38 βαθμών, συνοδευόμενη από σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα συνεχίσει να μειώνεται περαιτέρω την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Από αύριο έρχεται διαταραχή από τα βορειοδυτικά. Περιμένουμε καταιγίδες κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, αλλά και σε Θεσσαλία, Κεντρική Στερεά και Βόρια Πελοπόννησο. Δεν περιμένουμε μεγάλες ποσότητες νερού, αλλά αρκετούς κεραυνούς, ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ οι άνεμοι γυρνάνε σε βοριάδες.

Επέρχεται θερμοκρασιακή κανονικότητα την ερχόμενη εβδομάδα.

Υ. Γ. Πολλοί κύκλοι που αρέσκονται να διατηρούν τους πολίτες σε "καιρική εγρήγορση" , δεν προβάλλουν όσο πρέπει αυτά τα "καλα νέα" για τον καιρό. pic.twitter.com/UYJhlPh0Mb

— Theodoros Kolydas (@KolydasT) July 20, 2024

Το ίδιο σκηνικό θα διατηρηθεί και την Τετάρτη, ενώ οι Παρασκευή και Σάββατο θα είναι οι πιο δροσερές ημέρες της εβδομάδας. Ο Σάκης Αρναούτογλου επιβεβαίωσε την πρόγνωση με σχετικό πίνακα θερμοκρασιών, ενώ ο Θοδωρής Κολυδάς, Διευθυντής της ΕΜΥ, τόνισε ότι αναμένεται επιστροφή στη φυσιολογική θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα
– Πότε,– pote