Πλημμύρες στην Αθήνα: Το χάος με τις ευθύνες για τα βουλωμένα φρεάτια

10:19 11/9/2024 - Πηγή: Dimosio

Η πρόσφατη έντονη βροχόπτωση αποκάλυψε τις αδυναμίες των υποδομών της Αθήνας, καθώς αρκετοί δρόμοι πλημμύρισαν, κυρίως στο κέντρο της πόλης, λόγω φραγμένων φρεατίων. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 47 κλήσεις για άντληση υδάτων από περιοχές όπως τα Πατήσια, η Κυψέλη, το Ψυχικό και το Γαλάτσι.

Η διαχείριση του καθαρισμού των φρεατίων αποτελεί ένα κρίσιμο ζήτημα. Η αρμοδιότητα αυτή ανήκει στους Δήμους, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την συντήρηση των φρεατίων υδροσυλλογής.

Το Υπουργείο Εσωτερικών χρηματοδοτεί τους Δήμους

του λεκανοπεδίου Αττικής για τον καθαρισμό και τη συντήρηση φρεατίων του δικτύου ομβρίων υδάτων εντός της περιοχής ευθύνης της ΕΥΔΑΠ ΑΕ, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Ειδικότερα, η ευθύνη τους περιλαμβάνει τον έλεγχο και την συντήρηση του δικτύου όμβριων υδάτων, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση και την Εγκύκλιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Οι Δήμοι οφείλουν να οργανώνουν αυτές τις εργασίες πριν την αρχή της βροχερής περιόδου, με στόχο την αποτελεσματική απορροή των ομβρίων υδάτων, την απομάκρυνση ρύπων και την αποτροπή πλημμυρών.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πλημμύρες, Αθήνα,plimmyres, athina