Προχωράει το έργο της υλοποίησης του βιολογικού καθαρισμού της Ύδρας

13:11 26/9/2024 - Πηγή: Dimosio

Η Ύδρα ετοιμάζεται να κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την περιβαλλοντική της αναβάθμιση, καθώς προχωρά με γοργούς ρυθμούς το έργο του βιολογικού καθαρισμού. Ο Δήμαρχος Γιώργος Κουκουδάκης ανακοίνωσε ότι σε περίπου 15 μήνες θα πραγματοποιηθεί η πρώτη δοκιμή του συστήματος, γεγονός που σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το νησί.

Το έργο του βιολογικού καθαρισμού αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα έργα στην ιστορία του Δήμου Ύδρας.

Με την ολοκλήρωσή του, αναμένεται να βελτιωθεί σημαντικά η ποιότητα ζωής των κατοίκων και να προστατευθεί το μοναδικό φυσικό περιβάλλον του νησιού.

Ο βιολογικός καθαρισμός θα συμβάλλει στην προστασία των θαλασσών και των ακτών της Ύδρας, διασφαλίζοντας την υγιεινή και καθαριότητα των νερών.

Η επεξεργασία των λυμάτων θα μειώσει τις δυσάρεστες οσμές και θα βελτιώσει την αισθητική του περιβάλλοντος. Ένα καθαρό και υγιές νησί είναι πιο ελκυστικό για τους τουρίστες, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Με το έργο του βιολογικού καθαρισμού, η Ύδρα αποδεικνύει τη δέσμευσή της στην ανάπτυξη και τη βελτίωση των υποδομών της. Ο Δήμος, υπό την ηγεσία του Δημάρχου Γιώργου Κουκουδάκη, συνεχίζει να εργάζεται σκληρά για να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για το νησί και τους κατοίκους του.

Ο Δήμαρχος καλεί όλους τους κατοίκους και τους φορείς του νησιού να συνεργαστούν για την επιτυχή ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού έργου. Μόνο με τη συλλογική προσπάθεια μπορούμε να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για την Ύδρα.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα
Προχωράει, Ύδρας,prochoraei, ydras