«Πρωτιά» των ΗΠΑ στα μετάλλια- Στην 51η θέση η Ελλάδα στον τελικό πίνακα

20:14 11/8/2024 - Πηγή: Dimosio

Ο τελικός του μπάσκετ γυναικών ανάμεσα σε ΗΠΑ και Γαλλία, που βρήκε νικήτριες και χρυσές Ολυμπιονίκες τις Αμερικανίδες, έκλεισε το αγωνιστικό πρόγραμμα των Ολυμπιακών αγώνων του Παρισιού.

Το χρυσό μετάλλιο των Αμερικανίδων έφερε τις ΗΠΑ στην κορυφή

της κατάταξης των μεταλλίων με 126 στο σύνολο και 40 χρυσά. Τον ίδιο αριθμό χρυσών μεταλλίων (που είναι το κριτήριο) κατέκτησε και η Κίνα, που είχε 91 στο σύνολο, ωστόσο οι ΗΠΑ πήραν την πρώτη θέση στον πίνακα κατάταξης λόγω των περισσοτέρων-συνολικά-μεταλλίων.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ / ΠΑΡΙΣΙ 2024 / 16η ΗΜΕΡΑ

Η διοργανώτρια Γαλλία βρέθηκε στην πέμπτη θέση της σχετικής λίστας με 64 μετάλλια (16 χρυσά, 26 ασημένια και 22 χάλκινα).

Όσον αφορά στη συγκομιδή της Ελλάδας στο Παρίσι, φτάσαμε τα 8 μετάλλια. Έτσι, η Ελλάδα κατέλαβε την 51η θέση του σχετικού πίνακα αφού είχε ένα χρυσό μετάλλιο με τον Μίλτο Τεντόγλου στο μήκος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατέκτησαν μετάλλιο 92 χώρες, οι 64 εκ των οποίων τουλάχιστον ένα χρυσό.

Πιο συγκεκριμένα, η Μποτσουάνα, η Δομινικανή Δημοκρατία, η Γουατεμάλα και η Αγία Λουκία είναι οι χώρες που πανηγύρισαν το πρώτο τους χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς αγώνες.

Η Αλβανία, το Πράσινο Ακρωτήρι, η Δομινικανή Δημοκρατία και η Αγία Λουκία πανηγύρισαν το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία τους στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.

Στον πίνακα των μεταλλίων μπήκε για πρώτη φορά και η ομάδα των προσφύγων με ένα χάλκινο.

Την ίδια στιγμή, εξάλλου, ο Κινέζος κολυμβητής Ζανγκ Γιουφέι κατέκτησε 6 μετάλλια συνολικά (ένα ασημένιο και 5 χάλκινα), τα περισσότερα από κάθε άλλον αθλητή στο Παρίσι.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα