Συναγερμός στις ΗΠΑ: Ένας νεκρός εξαιτίας βακτηρίου σε χάμπουργκερ της McDonald’s

Ανησυχία έχει προκαλέσει παγκοσμίως ο θάνατος ενός ανθρώπου που μολύνθηκε από το βακτήριο Escherichia coli τρώγοντας σε εστιατόρια της αλυσίδας McDonald’s, όπως ανακοίνωσαν χθες Τρίτη οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές.

Μάλιστα, εκτός από τον άνθρωπο που έχασε την ζωή του, δεκάδες άλλοι μολύνθηκαν με την πλειονότητά τους να εντοπίζονται στις πολιτείες Κολοράντο και Νεμπράσκα. Ωστόσο, το πρόβλημα αφορά καταστήματα McDonald’s σε συνολικά δέκα πολιτείες των δυτικών ΗΠΑ, υπογράμμισαν σε δελτίο Τύπου τα Κέντρα Πρόληψης

και Ελέγχου Ασθενειών (CDC), ο κυριότερος αμερικανικός οργανισμός δημόσιας υγείας.

Συνολικά, 49 άνθρωποι μολύνθηκαν από το ίδιο στέλεχος του E.coli, οι δέκα από τους οποίους χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο.

«Όλα τα πρόσωπα που ερωτήθηκαν είπαν πως έφαγαν σε McDonald’s προτού αρρωστήσουν, κι οι περισσότεροι από αυτούς ανέφεραν πως έφαγαν (συγκεκριμένο) χάμπουργκερ γνωστό με την ονομασία “Quarter Pounder” στις ΗΠΑ. Αυτό το τελευταίο ενδέχεται να αποσυρθεί και να είναι προσωρινά μη διαθέσιμο σε κάποιες πολιτείες», πρόσθεσαν τα CDC.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως το συστατικό που προκάλεσε τις μολύνσεις δεν έχει εντοπιστεί ακόμη, ωστόσο ενδέχεται να είναι είτε ο κιμάς βοδινού, ή τα κρεμμύδια.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συναγερμός, ΗΠΑ, McDonald’s,synagermos, ipa, McDonald’s