ΣΥΡΙΖΑ: Στελέχη ασφάλειας του Κοινοβουλίου απαγόρευαν την είσοδο υπαλλήλου στο πρώην γραφείο Κασσελάκη – «Έγινε παρεξήγηση»

14:25 13/9/2024 - Πηγή: Dimosio

Ένταση επικράτησε το πρωί της Παρασκευής στους διαδρόμους της Βουλής, όταν σημειώθηκε επεισόδιο έξω από το γραφείο που διατηρούσε ο Στέφανος Κασσελάκης, πριν την καθαίρεσή του από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Η αναστάτωση οδήγησε στην άμεση κινητοποίηση της φρουράς του κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί της Παρασκευής μετακλητός υπάλληλος του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να μπει στο γραφείο αλλά τα στελέχη της ασφαλείας του κοινοβουλίου του απαγόρευσαν την είσοδο.

Στο

συγκεκριμένο γραφείο που παραδοσιακά αποτελεί το στρατηγείο του εκάστοτε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει μεταφερθεί ο νέος πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππας.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες η σχετική εντολή δόθηκε από τον κ. Παππα προκειμένου κανείς να μην μπει στο χώρο όσο ο ίδιος θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη για τις υποχρεώσεις στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Παππά «έγινε παρεξήγηση». Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι σε επικοινωνία που είχαν με τους συνεργάτες του Προέδρου της Βουλής ζήτησαν να υπάρξει ελεγχόμενη πρόσβαση στο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Προς αυτή την κατεύθυνση, παρέδωσαν λίστα με τα ονόματα των στενών συνεργατών του κ. Παππά και των μετακλητών υπαλλήλων που εργάζονται στον χώρο, ώστε η φρουρά της Βουλής να επιτρέπει την είσοδό τους. Ωστόσο, εκ παραδρομής, δεν συμπεριλήφθηκε το όνομα συγκεκριμένου υπαλλήλου, γεγονός που οδήγησε στην απαγόρευση της πρόσβασής του από τη φρουρά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ζήτημα διευθετήθηκε μετά από επικοινωνία με την ασφάλεια του κοινοβουλίου και ο εργαζόμενος επέστρεψε κανονικά στο γραφείο του.

Η συνέχεια στα δικαστήρια

Με 17 ψήφους υπέρ και μία κατά από τη Θεοδώρα Τζάκρη, ενώ η Ολυμπία Τελιγιορίδου ήταν απούσα, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία επικύρωσε χθες την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, επαναβεβαιώνοντας την καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη από το αξίωμα του προέδρου.

Σήμερα, ο Παύλος Πολάκης, σε τηλεοπτική συνέντευξή του, εξαπέλυσε νέα επίθεση στον Κασσελάκη, παραδεχόμενος ότι ήταν λάθος του που τον στήριξε. Πρόσθεσε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση, τονίζοντας ότι «η ιστορία και η φύση απεχθάνονται το κενό», και ότι πρέπει να καλυφθεί το έλλειμμα στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

«Επειδή αυτήν τη στιγμή γίνονται απίστευτες προβοκάτσιες -από ψευδείς διαλόγους ως ψευδή προσκλητήρια- (μέχρι δήθεν υποστηρικτή μου με καπέλο του Τραμπ επιστράτευσαν!), θέλω να ζητήσω από τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να μη διοργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Και κυρίως να μη σαμποτάρουν την επίσκεψη του Επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νίκου Παππά, στη ΔΕΘ. Απέναντι στην εκτροπή, η ψυχραιμία, η υπομονή και η αυτοσυγκράτηση είναι η δύναμή μας. Μετατρέψτε την οργή σας σε δημιουργία. Είμαι εδώ».

Επειδή αυτήν τη στιγμή γίνονται απίστευτες προβοκάτσιες -από ψευδείς διαλόγους ως ψευδή προσκλητήρια- (μέχρι δήθεν υποστηρικτή μου με καπέλο του Τραμπ επιστράτευσαν!), θέλω να ζητήσω από τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να μη διοργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Και κυρίως να μη…

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) September 12, 2024

Λίγο αργότερα, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία χαρακτήριζε το θέμα «ως λήξαν», ζητώντας σε ανακοίνωσή της σεβασμό στις συλλογικές αποφάσεις.

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας

«H K.E. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ανώτερο όργανο του κόμματος και αυθεντικός ερμηνευτής του Καταστατικού, υπερψηφίζοντας την πρόταση άρσης εμπιστοσύνης, κήρυξε αυτόματα έκπτωτο τον Στέφανο Κασσελάκη από το αξίωμα του προέδρου του κόμματος και ενεργοποίησε τις διατάξεις του καταστατικού για τη διενέργεια εκτάκτου Συνεδρίου του κόμματος. Ο σεβασμός στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του Κόμματος και η τήρηση του καταστατικού και των κομματικών διαδικασιών είναι υποχρέωση για κάθε μέλος και στέλεχος και ουδείς είναι ανώτερος αυτών. Συνεπώς, το ζήτημα αυτό είναι λήξαν».

Πολάκης: «Ό,τι ήταν να πάθουμε το πάθαμε».

Από την μεριά του Στέφανου Κασσελάκη, η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη η οποία μειοψήφησε, φέρεται να προειδοποίησε τα κορυφαία στελέχη πως το θέμα της έκπτωσης Κασσελάκη θα φτάσει στα δικαστήρια, δηλώνοντας, μεταξύ άλλων, μετά το πέρας της συνεδρίασης πως «η λύση είναι μία: η ομόφωνη και ομόθυμη αναγνώριση του νομικού κανόνα ότι ο πρόεδρος παραμένει στην θέση του νομικά, πολιτικά και θεσμικά μέχρι την αντικατάσταση ή την επανεκλογή του. Δεν νοείται ούτε νομικά ούτε πολιτικά να παραμείνει ακέφαλο το κόμμα».

Tο κλίμα στη διάρκεια της συνεδρίασης ήταν εξαιρετικά βαρύ, με τον υποψήφιο πρόεδρο και βουλευτή Χανίων, Παύλο Πολάκη να αναφέρει, κατά πληροφορίες, πως «έχει τελειώσει η υπόθεση έκπτωτου η όχι. Ό,τι ήταν να πάθουμε το πάθαμε».

ΔΕΘ

Οι ψυχικές αντοχές των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον έκπτωτο πρόεδρο φαίνεται να φτάνουν στα όριά τους, καθώς οι πιο μετριοπαθείς μέσα στο κόμμα δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους για την ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί, προκαλώντας συναγερμό στην Κουμουνδούρου.

Παρά τις συζητήσεις για ενδεχόμενα «διοικητικά μέτρα» κατά του κ. Κασσελάκη που είχαν γίνει στους διαδρόμους της τελευταίας Κεντρικής Επιτροπής, επικράτησε η άποψη ότι τέτοιες κινήσεις θα έβλαπταν το πολιτικό κεφάλαιο του ΣΥΡΙΖΑ και θα θυματοποιούσαν τον έκπτωτο πρόεδρο στη συνείδηση της κομματικής βάσης.

Μετά το χθεσινό επεισόδιο, η συζήτηση για τα επόμενα βήματα φαίνεται να επανέρχεται, ιδιαίτερα μετά από την αποστροφή του κ. Κασσελάκη προς τους υποστηρικτές του να μην σαμποτάρουν την επίσκεψη του Νίκου Παππά στη ΔΕΘ. Η συγκεκριμένη αναφορά ερμηνεύτηκε από αρκετά κομματικά στελέχη ως έμμεση παρότρυνση για συγκέντρωση έξω από το Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», κάτι που θύμισε σκηνές από το Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, Στελέχη, Κοινοβουλίου, Κασσελάκη – Έγινε,syriza, stelechi, koinovouliou, kasselaki – egine