Τελ Αβίβ: Ο περαστικός που κυνήγησε και σκότωσε τον έναν τρομοκράτη (video)

10:57 3/10/2024 - Πηγή: Dimosio

Το βράδυ της Τρίτης, ο Λεβ Κρίτμαν έτρωγε σνίτσελ στην παλιά λιμενική περιοχή της Γιάφα στο Τελ Αβίβ όταν άκουσε πυροβολισμούς. Χωρίς δεύτερη σκέψη, έτρεξε προς τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, όπου δύο μέλη της Χαμάς, που έχουν αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, οι Μοχάμαντ Μέσεκ και Αχμέντ Χιμούνι, σκότωναν όποιον έβρισκαν μπροστά τους.

Ο Κρίτμαν, ο οποίος πέρυσι είχε σώσει 20 ανθρώπους από το μακελειό στο φεστιβάλ της Nova, έβγαλε

το όπλο του και πυροβόλησε τον έναν από αυτούς.

Πλάνα τον δείχνουν να τρέχει πίσω τους καθώς πυροβολεί, αναγκάζοντας τον άλλον να τραπεί σε φυγή. Φρόντισε επίσης τους τραυματίες πριν φτάσουν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και ο δεύτερος τρομοκράτης εξουδετερώθηκε λίγο αργότερα από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Attack in #Jaffa #Israel

The local media is reporting an ongoing #terrorist attack on a train station with several dead and injured.

As the @IDF was killing civilians in several other countries …#Hamas #Hezbollah pic.twitter.com/ub5cFyulGq

— Shafek Koreshe (@shafeKoreshe) October 1, 2024

Οι αρχές επιβεβαίωσαν αργότερα ότι επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 11 τραυματίστηκαν στην επίθεση, η οποία έγινε λίγα λεπτά πριν από το πλήγμα 180 πυραύλων του Ιράν κατά του Ισραήλ.

Μιλώντας σε τοπικά δίκτυα, ο Κρίτμαν είπε: «Μένω ακριβώς πάνω από τον σιδηροδρομικό σταθμό. Είχα μόλις τελειώσει τη δουλειά μου και πεινούσα, οπότε κατέβηκα κάτω στο εστιατόριο και τότε άκουσα πυροβολισμούς. Υπηρετώ στη Γάζα τους τελευταίους έξι μήνες, κάνοντας αναγνώριση, ψάχνοντας για σήραγγες, οπότε αναγνώρισα αμέσως τον θόρυβο. Δεν μπορείς να κάνεις λάθος με αυτό τον ήχο».

«Έχω μαζί μου όπλο στο Ισραήλ επειδή η πραγματικότητα είναι ότι πάντα κάτι θα συμβεί και είμαι σε εφεδρική υπηρεσία» ενώ ερωτηθείς αν είναι ήρωας, απάντησε: «Είναι πολύ κολακευτικό, αλλά νιώθω περίεργα. Και δεν αισθάνομαι σαν ήρωας».

Τα τοπικά δίκτυα σχολίασαν επίσης το γεγονός ότι κυνήγησε τους τρομοκράτες φορώντας σανδάλια, με αποτέλεσμα τα υποδήματά του να έχουν γίνει viral. Ο ίδιος πάντως, αναφέρει: «Φοράω πάντα αυτά τα σανδάλια».

And now, the most Israeli story ever: the man who neutralized the terrorist in Jaffa is the chair of Israel’s “Burning Man”, Midburn, who happened to be in the area (he’s also a Nova survivor).

He did it in flip flops. pic.twitter.com/4b89iOlBhw

— Yael Bar tur (@yaelbt) October 1, 2024

Μιλώντας στο δίκτυο Ynet, ο Κρίτμαν, περιέγραψε τι ακριβώς συνέβη. Είπε πως όταν άκουσε πυροβολισμούς, βγήκε έξω από το εστιατόριο και εντόπισε τους άνδρες στο σιδηροδρομικό σταθμό της Γιάφα, δίπλα στα πτώματα αρκετών εκ των θυμάτων τους. Έστειλε τότε, ένα φωνητικό μήνυμα σε μια ομαδική συνομιλία των φίλων του από το στρατό, ενημερώνοντάς τους για το τι εξελισσόταν.

גיבור ישראל.
לב קרייטמן.
מנכ"ל קהילת המידברן.
שורד מסיבת הנובה שחילץ
פצועים תחת אש. נלחם בעזה.
חזר ממילואים. ניצב אמש מול
מחבל ביפו, חיסל אותו באומץ לב
בלתי רגיל והציל עשרות אזרחים
ממוות.
נפעם מהאדם הזה pic.twitter.com/ifsqeYrcR3

— avishai matia (@avishai_matia) October 2, 2024

Στη συνέχεια, οι τρομοκράτες χωρίστηκαν, με τον έναν να κατευθύνεται προς τον Κρίτμαν και έναν αστυνομικό σε πολιτικά ρούχα. Ο Κρίτμαν, αιφνιδιάζοντάς τον από το πλάι, τον πυροβόλησε και τον χτύπησε. Ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει, αλλά τελικά κατέρρευσε στο έδαφος.

Φοβούμενος ότι ο δεύτερος τρομοκράτης μπορεί να επέστρεφε, ο Κρίτμαν βρήκε καταφύγιο σε ένα κοντινό κτίριο. Μετά από λίγη ώρα, αποφάσισε να επιστρέψει στον τόπο της επίθεσης για να ελέγξει τους τραυματίες. Ένας από αυτούς είχε ακόμη σφυγμό, αλλά δεν γνωρίζει εάν τελικά κατάφερε να επιβιώσει.

Ο δεύτερος τρομοκράτης τραυματίστηκε σοβαρά από τις δυνάμεις της αστυνομίας. Στην τρομοκρατική επίθεση στη Γιάφα του Τελ Αβίβ, επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα