Βάσεις 2024: Τελευταία νέα για την αλλαγή της ημερομηνίας ανακοίνωσης

13:37 25/7/2024 - Πηγή: Dimosio

Η αγωνία για τις βάσεις 2024 κορυφώνεται, καθώς οι υποψήφιοι περιμένουν να μάθουν αν έχουν εισαχθεί στο πανεπιστήμιο και σε ποιο τμήμα θα συνεχίσουν τις σπουδές τους. Αρχικά, η ανακοίνωση των φετινών βάσεων είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 29 Ιουλίου. Ωστόσο, νέα δεδομένα δείχνουν ότι η ημερομηνία έχει αλλάξει και πλέον τα αποτελέσματα αναμένονται αύριο, Παρασκευή 26 Ιουλίου, μετά τις 12 το μεσημέρι.

Οι υποψήφιοι μπορούν να ελέγξουν τα αποτελέσματά τους στην πλατφόρμα results.it.minedu.gov.gr.

Αφού εισάγουν τον οκταψήφιο κωδικό τους και τα πρώτα τέσσερα γράμματα από τα προσωπικά τους στοιχεία (επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο, μητρώνυμο), θα μπορέσουν να δουν την τμήμα ή τη σχολή στην οποία έχουν εισαχθεί. Επιπλέον, όσοι είχαν εγγραφεί στην ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, θα λάβουν τα αποτελέσματα μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στο κινητό τους.

Εναλλακτικά, οι παραδοσιακοί τρόποι αναφοράς των αποτελεσμάτων περιλαμβάνουν την ανάρτηση των βάσεων σε εμφανή σημεία των Λυκείων. Σημειώνεται ότι εκεί θα αναρτώνται μόνο οι κωδικοί των υποψηφίων και οι αντίστοιχες σχολές εισαγωγής τους.

Για τους υποψηφίους που ενδιαφέρονται για τα Δημόσια ΙΕΚ, μπορούν να συνδεθούν στην ιστοσελίδα του παράλληλου μηχανογραφικού (https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr) χρησιμοποιώντας τους κωδικούς των πανελλαδικών εξετάσεων. Εκεί, θα μπορέσουν να δουν τα αποτελέσματά τους. Επίσης, στην ίδια ιστοσελίδα θα υπάρχει σύνδεσμος με μια λίστα επιτυχόντων, η οποία θα περιλαμβάνει μόνο τους κωδικούς των εξετάσεων και τα στοιχεία της επιτυχίας, χωρίς ονομαστικά στοιχεία.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βάσεις 2024, Τελευταία,vaseis 2024, teleftaia