Ζαχαριάδης: «Δεν υπάρχει καμία επιθυμία διαγραφής του κ. Κασσελάκη»

13:20 7/10/2024 - Πηγή: Dimosio

Ο Κώστας Ζαχαριάδης έκανε δηλώσεις σχετικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αρχικά, όταν ρωτήθηκε για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου στο ΠΑΣΟΚ, ανέφερε: «δεν θα ήθελα να κάνω κάποιο σχόλιο, στον ΣΥΡΙΖΑ σεβόμαστε το αποτέλεσμα».

Παράλληλα, με αφορμή τη δήλωση του Γιώργου Κύρτσου ότι συμμετείχε στις εσωκομματικές εκλογές

του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε προβληματισμό για το κατά πόσο αυτό είναι θεμιτό για την αυτονομία μιας κεντροαριστερής παράταξης, όταν συμμετέχουν άτομα όπως «ένας πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΛΑΟΣ».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Τα κόμματα πρέπει να προστατεύουν τις διαδικασίες τους. Τίθεται και ένα ζήτημα δομής ξέρετε. Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει όλοι μας να είμαστε υποψιασμένοι, για να μπαίνει κάποιο όριο. Σε μένα για παράδειγμα δεν θα μου άρεσε να έβλεπα κάτι παρόμοιο στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Καμία επιθυμία για διαγραφή Κασσελάκη»

Σχετικά με τις πιέσεις των «87» και τα σενάρια περί διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη, ο Κώστας Ζαχαριάδης υπογράμμισε πως «πρέπει να ξεκινήσει ο διάλογος στον ΣΥΡΙΖΑ και να σταματήσουν οι καθυστερήσεις, με τη νέα ηγεσία του κόμματος να πρέπει να προκύψει πολιτικά».

Πρόσθεσε επίσης ότι ο κ. Κασσελάκης οφείλει να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί όταν λέει πως ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν πρέπει να γίνει συνιστώσα μιας κεντροαριστερής διαπλοκής».

Ο κ. Ζαχαριάδης αναρωτήθηκε: «Υπάρχει τέτοια “φωτογραφία” στον ΣΥΡΙΖΑ αυτήν τη στιγμή; Μπορεί να την ονοματίσει; Αν δεν το κάνει, πρόκειται για μια γενίκευση περί διαπλοκής που τους ισοπεδώνει όλους και θα δημιουργήσει σοβαρό πολιτικό θέμα».

Διευκρίνισε επίσης ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση διαγραφής του κ. Κασσελάκη, εξηγώντας πως «εμείς δεν είμαστε στη λογική των αποκλεισμών, αλλά στης πολιτικοποίησης της συζήτησης, ώστε να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να αφήνει σκιές πάνω από μας σε επίπεδα διαφάνειας και πόθεν έσχες».

Επιπλέον, τόνισε ότι οι υπόλοιποι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτουν πολιτικές θέσεις, ενώ για τα έγγραφα που παρουσίασε η Θεοδώρα Τζάκρη, σχολίασε πως δεν έχει γνώση για το περιεχόμενό τους.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα