«All in» από Μητσοτάκη-ΝΔ για να επανεκλεγεί ο Αγοραστός

Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά έχουν επιδοθεί σε μία μεγάλη εκστρατεία στήριξης των υποψηφίων περιφερειαρχών του κόμματος, που διεκδικούν την επανεκλογή τους στο β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Πολλές φορές και με δηλώσεις που προκαλούν αντιδράσεις.

Για παράδειγμα έχει προκαλέσει πολλά σχόλια το γεγονός ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, συνέδεσε ουσιαστικά την εκταμίευση των αποζημιώσεων στους αγρότες της Θεσσαλίας

με την επανεκλογή του Κώστα Αγοραστού στην περιφέρεια.

«Το αποτέλεσμα της κάλπης, (είναι) άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταχύτητα και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που εξαγγείλαμε», είπε συγκεκριμένα ο υπουργός την ώρα που χιλιάδες Θεσσαλοί πολίτες περιμένουν εναγωνίως καθημερινά να δουν αποζημιώσεις στους λογαριασμούς τους.

Η παραπάνω δήλωση προκάλεσε την αντίδραση από την αντιπολίτευση και κυρίως από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζουν από κοινού τον Δημήτρη Κουρέτα, αντίπαλο του κ. Αγοραστού για την περιφέρεια.

«Έφτασαν μάλιστα στο σημείο, λίγες ώρες πριν από τον δεύτερο γύρο, να εκβιάσουν δια στόματος του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αυγενάκη, τον βαθιά πληγωμένο λαό της Θεσσαλίας, συνδέοντας την ταχύτητα των αποζημιώσεων με το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής. Δηλαδή δεν φτάνει που με την αβελτηρία τους υπήρξαν τραγικές επιπτώσεις στη Θεσσαλία, τους εκβιάζουν κιόλας», ανάφερε σε δήλωσή του ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ακόμα πως δήλωση ανάλογη με αυτή του κ. Αυγενάκη έκανε και ο Αχιλλέας Μπέος, συνδέοντας τις αποζημιώσεις με τον Αγοραστό.

Τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας στηρίζει σθεναρά και ο Πρωθυπουργός, ο οποίος επισκέφθηκε όλους τους υποψήφιους περιφερειάρχης της ΝΔ. Άφησε, πάντως, τελευταίο τον κ. Αγοραστό, κλείνοντας στη Λάρισα την προεκλογική του περιοδεία. Και σίγουρα έχει κι αυτό τη σημασία του.

Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε νωρίτερα την Τρίπολη, όπου συναντήθηκε με τον Δημήτρη Πτωχό που συγκρούεται με τον Πέτρο Τατούλη στο β' γύρο των εκλογών στην Πελοπόννησο, αλλά και τον Έβρο, καθώς στο Βόρειο Αιγαίο η μάχη Στεφανή-Μουντζούρη μοιάζει αμφίρροπη.

Να σημειωθεί τέλος πως το... μότο της ΝΔ στον πρώτο γύρο ήταν πως θέλει περιφερειάρχες του χώρου της για να έχει καλύτερη συνεργασία προς όφελος των πολιτών. Το μότο αυτό στο β' γύρο είχε μία μικρή... παραλλαγή, στοχεύοντας περισσότερο στο οικονομικό κομμάτι. «Οι άνθρωποι του χώρου μας είναι ικανότεροι να διαχειριστούν τα κονδύλια», τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε τηλεοπτική του εμφάνιση. Και έστειλε σαφές μήνυμα στους ψηφοφόρους.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

ΑγοραστόςΜητσοτακηςΝΔ
Keywords
Αναζητήσεις
, all-in-apo-mitsotaki-nd-gia-na-epaneklegei-o-agorastos.htm
Τυχαία Θέματα