Big Tech: Χαμένα $3 τρισ. σε κεφαλαιοποίηση το τελευταίο έτος

Μια από τις χειρότερες εποχές διανύουν οι μετοχές των κορυφαίων εταιρειών της τεχνολογίας, οι οποίες περιλαμβάνονται στις αποκαλούμενες FAANG, ενώ πλέον το ερώτημα που κυριαρχεί είναι ποια είναι αυτή που έχασε τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία της στη διάρκεια του τελευταίου έτους.

Μόνο την τελευταία εβδομάδα, σχεδόν ένα τρισεκατομμύριο δολάρια χάθηκε από την αξία των μεγαλύτερων εταιρειών τεχνολογίας των ΗΠΑ, με τη μητρική εταιρεία του Facebook,

Meta, να αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα της Wall Street, όταν ανέφερε πτώση στα περιθώρια κέρδους της λόγω της διολίσθησης των διαφημιστικών εσόδων και της αύξησης του κόστους.

Υπενθυμίζεται ότι η Morgan Stanley προχώρησε για πρώτη φορά στην υποβάθμιση της σύσταση της Meta, και πλέον την τοποθετεί σε equal weight από overweight. Παράλληλα, η Morgan Stanley «έκοψε» τον στόχο για την μετοχή της Meta στα 105 δολάρια από 205 δολάρια που ήταν μέχρι σήμερα, προβλέποντας πως οι ταμειακές ροές της Meta θα υποχωρήσουν κατά 60% εντός του 2023.

Χαμένα τρία τρισ. δολάρια

Σύμφωνα με το CNBC, μέσα σε ένα έτος έχει χαθεί το τεράστιο ποσό των τριών τρισ. δολαρίων από την κεφαλαιοποίηση των κορυφαίων της τεχνολογίας. Οι περισσότερες από τις απώλειες αυτές αφορούν έξι από αυτές τις μετοχές, όμως είναι δύσκολο να αφήσουμε την Apple έξω από τη λίστα.

Ωστόσο, ακόμη και μετά το sell off που πυροδοτήθηκε από τα κατώτερα των προσδοκιών αποτελέσματα των μεγάλων big tech, οι μετοχές τους εξακολουθούν να διαπραγματεύονται σε επίπεδα υψηλότερα από τα χαμηλά 52 εβδομάδων που άγγιξαν στις 13 Οκτωβρίου, οπότε ο δείκτης S&P σημείωσε πτώση στις 3.491 μονάδες.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑμετοχέςΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ2022ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα