Click away: Μπαίνει στη ζωή μας μετά το lockdown (video)

Αγορές με παραγγελία ηλεκτρονικά ή από το τηλέφωνο και παραλαβή από το κατάστημα θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν οι καταναλωτές μόλις αρθεί το lockdown.

Σύμφωνα με σχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο καταναλωτής θα παραγγέλνει το εκάστοτε προϊόν διαδικτυακά ή τηλεφωνικά, η παραγγελία θα ετοιμάζεται, ο πολίτης θα κλείνει ραντεβού με τον υπεύθυνο του καταστήματος και στον προκαθορισμένο χρόνο θα μεταβαίνει στο κατάστημα για δοκιμή του προϊόντος και ολοκλήρωση της αγοράς.

Η συγκεκριμένη πρακτική,

που για τους μυημένους στις ηλεκτρονικές αγορές ονομάζεται click away, θα δώσει λύσεις σε όσους θέλουν να αποφύγουν τον συνωστισμό.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ετοίμασε το Reporter.gr για το click away

Πρόκειται στην ουσία για το σχέδιο, που θα αποτελέσει την κορωνίδα του ανοίγματος της οικονομίας μετά την άρση του lockdown. Σημειώνεται πως ήδη οι καταναλωτές μέσω internet έχουν αρχίσει τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους. Μέσω του υπολογιστή βλέπουν τα προϊόντα που θέλουν να αγοράσουν, συγκρίνουν τιμές και στη συνέχεια πατάνε το κλικ της αγοράς.

Πότε θα ανοίξει η αγορά - Ποιοι έχουν προτεραιότητα

Το υπουργείο Ανάπτυξης ξεκαθαρίζει ότι το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας θα ξεκινήσει μόλις δώσει το «πράσινο φως» η επιτροπή λοιμωξιολόγων. Το άνοιγμα της αγοράς, όποτε αυτό αποφασιστεί, θα γίνει σταδιακά όπως συνέβη και τον περασμένο Μάιο.

Κατά προτεραιότητα θα ανοίξουν καταστήματα με χριστουγεννιάτικα είδη και καταστήματα παιχνιδιών. Στη συνέχεια σταδιακά θα ανοίξει το υπόλοιπο λιανεμπόριο. Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί πότε και αν θα επαναλειτουργήσει η εστίαση, ενώ τα μπαρ αν ανοίξουν, θα είναι μόνο για τις ημέρες των εορτών.

Στο λιανεμπόριο οι κανόνες θα είναι αυστηροί και θα αφορούν την πυκνότητα των καταναλωτών εντός των καταστημάτων. Στο υπουργείο Ανάπτυξης, η σκέψη να μην ανοίξουν μεγάλα εμπορικά κέντρα, όπου δεν μπορεί να ελεγχθεί ο πληθυσμός των επισκεπτών έχει σχεδόν μετατραπεί σε απόφαση. «Πονοκέφαλο» αποτελεί επίσης η λειτουργία των καταστημάτων εποχικών ειδών, που πρέπει οπωσδήποτε να προλάβουν την εορταστική περίοδο.

Πάντως, σύμφωνα με τους εμπόρους, ανεπτυγμένο δίκτυο ηλεκτρονικού εμπορίου έχει μόλις το 15% των επιχειρήσεων. Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως η χριστουγεννιάτικη αγορά για τους εμπόρους σε πολλές περιπτώσεις μεταφράζεται σε έως και το 50% του ετήσιου τζίρου τους.

Αριστοτέλης Παππάς

ηλεκτρονικές παραγγελίεςlockdownυπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεωνλιανεμπόριοεστίασητζίροςηλεκτρονικό εμπόριο
Keywords
Τυχαία Θέματα