G7: Οικονομική βοήθεια ύψους 18,4 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία

Σε συμφωνία για οικονομική βοήθεια ύψους 18,4 εκατ. ευρώ στην Ουκρανία έφτασαν οι ηγέτες της G7 την Πέμπτη (16/6).

Στόχος τους είναι να βοηθήσουν τη δοκιμαζόμενη χώρα να εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις της, δεσμευόμενοι παράλληλα να σταθούν στο πλευρό του Κιέβου κατά τη διάρκεια του πολέμου με τη Ρωσία και να κάνουν περισσότερα εάν χρειαστεί.

«Το 2022, έχουν κινητοποιήσει 18,4 δισ. δολάρια οικονομικής στήριξης, συμπεριλαμβανομένων των 9,2 δισ. δολαρίων των πρόσφατων δεσμεύσεων.

Θα

συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας καθ’ όλη τη διάρκεια αυτού του πολέμου και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα αν χρειαστεί«, αναφέρεται στο προσχέδιο.

Με βάση το προσχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος, η G7 χαιρετίζει την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την Τετάρτη να δανείσει 9 δισ. ευρώ στην Ουκρανία και επισημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και η Διεθνής Χρηματοοικονομική Εταιρεία σχεδιάζουν επίσης βοήθεια προς τη χώρα, ύψους 3,4 δισ. δολαρίων.

Δεν διευκρινίζεται ωστόσο εάν αυτά τα κεφάλαια περιλαμβάνονται στο πακέτο των 18,4 δισ. δολαρίων ή θα είναι πρόσθετη βοήθεια.

Υπολογίζεται ότι η Ουκρανία χρειάζεται περίπου 5 δισ. δολάρια τον μήνα για την καταβολή των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και τη λειτουργία της κυβέρνησης.

G7Ουκρανίαβοήθειαπόλεμος
Keywords
Τυχαία Θέματα