HSBC: Η Ελλάδα εισέρχεται σε νέα φάση ανάπτυξης

18:24 8/6/2023 - Πηγή: Reporter

Σε νέα φάση ανάπτυξης εισέρχεται η Ελλάδα, σύμφωνα με την HSBC, η οποία υποστηρίζει ότι θετικοί μακροοικονομικοί παράγοντες στηρίζουν το θετικό επενδυτικό story της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, ο οίκος σημειώνει ότι μετά τις δεκαετείς προκλήσεις για την Ελλάδα αλλά και έπειτα

από την κρίση χρέους, πλέον βρίσκεται σε ένα νέο στάδιο ανάπτυξης.

Η HSBC σημειώνει ότι η αύξηση των μισθών θα συμβάλει άμεσα στην αύξηση των λιανικών πωλήσεων, η οποία έχει αυξηθεί όλα αυτά τα χρόνια υπό τη σκιά της περιορισμένης αγοραστικής δύναμης. Παράλληλα, τα αποκλιμακούμενα επίπεδα ανεργίας και οι ισχυρές προοπτικές του τουρισμού παρέχουν περαιτέρω δύναμη στα σενάρια ζήτησης τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μεσοπρόθεσμα.

Η HSBC βλέπει έναν αριθμό νέων λιανεμπόρων να εισέρχονται στην Ελλάδα, γεγονός που προοιωνίζεται θετικά για την επενδυτική της υπόθεση κάλυψης των τίτλων, καθώς υποδηλώνει ανανεωμένη επιχειρηματική εμπιστοσύνη όσον αφορά τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του λιανεμπορίου στην Ελλάδα.

Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνει ότι θα υπάρξει μια ιστορία ανάπτυξης για επιχειρήσεις όπως ο ΟΠΑΠ και η Jumbo το 2023.

Σύμφωνα με την HSBC, τα περιθώρια κερδοφορίας της Jumbo θα ομαλοποιηθούν, αλλά θα παραμείνουν πάνω από τον ιστορικό μέσο όρο. Ο οίκος αναμένει ισχυρή μερισματική απόδοση στο επίπεδο του 6% και θέτει την τιμή στόχο στα 29 ευρώ, από τα 23 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας τη σύσταση αγοράς.

Στην περίπτωση του ΟΠΑΠ, το ισχυρό περιθώριο των EBITDA θεωρείται διατηρήσιμο, οι ταμειακές ροές είναι καλές και η μερισματική απόδοση αναμένεται στο 8%. Η τιμή στόχος αναβαθμίζεται στα 20 ευρώ από τα 18 ευρώ προηγουμένως, με τον οίκο να δίνει σύσταση αγοράς.

ΕΛΛΑΔΑανάπτυξηHSBCΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα