Merck: Οριστική συμφωνία για την εξαγορά της Prometheus- Το τίμημα

Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Merck & Co ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει οριστική συμφωνία εξαγοράς της Prometheus Biosciences Inc, έναντι περίπου 10,8 δισ. δολαρίων, επιλέγοντας μια πολλά υποσχόμενη πειραματική θεραπεία για την ελκώδη κολίτιδα και τη νόσο του Crohn και ενισχύοντας την παρουσία της στην ανοσολογία.

Σύμφωνα με το Reuters, η Merck

θα πληρώσει 200 δολάρια ανά μετοχή για την εταιρεία βιοτεχνολογίας με έδρα την Καλιφόρνια που ειδικεύεται στις θεραπείες για αυτοάνοσες ασθένειες, αντιπροσωπεύοντας ένα premium 75,4% σε σύγκριση με την πιο πρόσφατη τιμή κλεισίματος της Prometheus.

«Αυτό μας επιτρέπει να προχωρήσουμε στην ανοσολογία με μεγαλύτερη ένταση και θα μας επιτρέψει τη βιώσιμη ανάπτυξη, πιστεύουμε, μέχρι το 2030, δεδομένης της μεγάλης διάρκειας ζωής των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Merck, Ρόμπερτ Ντέιβις.

Εάν το deal κλείσει το γ’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, όπως αναμένεται, η Merck θα μπορούσε να ξεκινήσει μια μελέτη τελευταίου σταδίου ελκώδους κολίτιδας για το φάρμακο το τέταρτο τρίμηνο του 2023 ή το πρώτο τρίμηνο του 2024, είπε ο Ντέιβις.

Merck &CoPROMETHEUSdealΑΝΟΣΟΛΟΓΙΑΝΟΣΟΣ CROHN
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα