Meta: Αίρονται οι περιορισμοί στους λογαριασμούς του Τραμπ σε Facebook-Instagram

Η Meta ανακοίνωσε ότι αίρει τους περιορισμούς που είχε επιβάλει στους λογαριασμούς του Ντόναλντ Τραμπ στο Facebook και το Instagram.

Ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είχε αναστείλει επ’ αόριστον τους λογαριασμούς του Τραμπ, αφού ο Ρεπουμπλικάνος εξήρε όσους εισέβαλαν στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021 .

Η Meta αποκατέστησε τους λογαριασμούς του τον Μάρτιο του 2023, αλλά είχε

επισημάνει ότι θα παρακολουθεί τις αναρτήσεις του Τραμπ για πιθανές παραβιάσεις των κανόνων της εταιρείας, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εκ νέου αναστολή τους. «Λαμβάνοντας υπόψη την ευθύνη μας να επιτρέπουμε την πολιτική έκφραση, πιστεύουμε ότι ο αμερικανικός λαός θα πρέπει να είναι σε θέση να ακούει τους υποψήφιους για τη προεδρία από την ίδια βάση», εξήγησε η Meta, αιτιολογώντας την άρση των περιορισμών.

Ο Τραμπ, το 2021 αποκλείστηκε και από το YouTube, αλλά και από το Twitter, στο οποίο ήταν ιδιαίτερα ενεργός, με περισσότερους από 85 εκατ. ακόλουθους. Ο λογαριασμός του στο Χ αποκαταστάθηκε από τον δισεκατομμυριούχο Ίλον Μασκ, λίγο αφού αγόρασε την εταιρεία το 2022, αν και έκτοτε έχει κάνει μόλις μία ανάρτηση.

Πλέον επικοινωνεί με τους υποστηρικτές του, πρωτίστως, μέσω του Truth Social, τη δική του πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία, ωστόσο, δεν έχει καταφέρει να κερδίσει το ευρύ κοινό.

#Meta #FACEBOOK #Instagram #Τραμπ #ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ #περιορισμοί
Keywords
Αναζητήσεις
meta-airontai-oi-periorismoi-stous-logariasmous-tou-trab-se-facebook-instagram.htm
Τυχαία Θέματα