Meta: Σε συζητήσεις για την απόκτηση του 5% της EssilorLuxottica

Σε συζητήσεις για την απόκτηση ποσοστού περίπου 5% στην EssilorLuxottica, την εταιρεία που παράγει τα γυαλιά Ray-Ban, φέρεται να βρίσκεται η Meta Platforms, του Mark Zuckerberg, αναφέρει η Wall Street Journal. H Meta ήδη συνεργάζεται με την EssilorLuxottica για τα Ray-Ban Meta Smart Glasses.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το 5% της μεγαλύτερης

εταιρείας οπτικών στον κόσμο αποτιμάται στα περίπου 4,44 δισ. ευρώ, με βάση την κεφαλαιοποίησή της, που ανέρχεται στα 86,50 δισ. ευρώ, όπως προκύπτει από τους υπολογισμούς του Reuters.

Ένα πιθανό deal θα έδινε στο σχέδιο της Meta για τα «έξυπνα γυαλιά» μεγαλύτερη ώθηση, σε μια περίοδο που τεχνολογικοί γίγαντες, όπως η Apple, επενδύουν εκατομμύρια για να δημιουργήσουν προηγμένα gadgets, τα οποία βασίζονται σε τεχνολογίες επαυξημένης και μικτής πραγματικότητας.

Οι μετοχές της EssilorLuxottica, οι οποίες διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο του Παρισίου, κατέγραψαν άνοδο 6% μετά το δημοσίευμα, με τις μετοχές της Meta στην άλλη όχθη του Ατλαντικού να διαπραγματεύονται 2,3% υψηλότερα.

Η εταιρεία οπτικών -με τη σημερινή της μορφή- είναι αποτέλεσμα της συγχώνευσης που πραγματοποιήθηκε το 2018 μεταξύ της γαλλικής Essilor και της ιταλικής Luxottica. Η εταιρεία συμμετοχών Delfin, την οποία ελέγχει η οικογένεια του εκλιπόντος ιδρυτή της Luxottica, Leonardo Del Vecchio, είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας οπτικών, με ποσοστό που φτάνει περίπου στο 33%.

Τα Ray-Ban Meta smart glasses, τα οποία κυκλοφόρησαν το 2021, αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι του χαρτοφυλακίου καταναλωτικών προϊόντων της Meta.

Ο CEO της ΕssilorLuxottica, Francesco Milleri, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, δήλωσε πως μέσα σε λίγους μόλις μήνες έχουν πουληθεί πολύ περισσότερα έξυπνα γυαλιά Ray-Ban Meta νέας γενιάς (που κυκλοφόρησαν τον περασμένο Οκτώβριο), απ΄ ό,τι το παλαιότερο μοντέλο σε διάστημα δύο ετών.

Αναλυτές έχουν εκφραστεί ιδιαίτερα θετικά για την τελευταία γενιά γυαλιών, η οποία περιλαμβάνει έναν ψηφιακό βοηθό AI της Meta, ενώ μπορεί να μεταδώσει σε πραγματικό χρόνο σε Facebook και Instagram αυτό που βλέπει ο άνθρωπος που τα φοράει.

Τα έξυπνα γυαλιά Ray-Ban Meta τρίτης γενιάς εκτιμάται πως θα είναι έτοιμα έως το τέλος του 2025, σημειώνει η WSJ.

#Meta #Ζάκερμπεργκ #ESSILORLUXOTTICA #συζητήσεις #ΠΟΣΟΤΟ #Αγορά
Keywords
Αναζητήσεις
meta-se-syzitiseis-gia-tin-apoktisi-tou-5-tis-essilorluxottica.htm
Τυχαία Θέματα
Meta,EssilorLuxottica