Metlen: Στόχος η εισαγωγή στο Λονδίνο το α’τρίμηνο του 2025

Η Metlen Energy & Metals SA σκοπεύει να εισαχθεί στο χρηματιστήριο του Λονδίνου το πρώτο τρίμηνο του 2025, όπως αναφέρει στο Bloomberg πηγή με γνώση του θέματος, επισπεύδοντας το χρονοδιάγραμμά της για listing στο εξωτερικό.

Η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρεία σχεδιάζει να υποβάλει

αίτηση για εισαγωγή στο Λονδίνο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, είπε η ίδια πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί καθώς οι πληροφορίες είναι ιδιωτικές. Σύμφωνα με το Bloomberg, οι διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση. Από την πλευρά της, η Metlen αρνήθηκε να σχολιάσει το πιθανό χρονοδιάγραμμα.

Η κίνηση της Metlen, η οποία έχει χρηματιστηριακή αξία περίπου 5,3 δισ. δολάρια, θα μπορούσε να βοηθήσει στην αναζωογόνηση της θέσης του Λονδίνου ως παγκόσμιου προορισμού εισαγωγής στο χρηματιστήριο, καθώς η πόλη είδε εταιρείες να αλλάζουν τα βασικά listings τους στη Νέα Υόρκη. Η Βρετανία κυκλοφόρησε νέους κανόνες τον περασμένο μήνα που επιτρέπουν στους εκδότες, οι οποίο δεν είναι εγγεγραμμένοι στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχουν αναγνωρισμένο listing στο εξωτερικό, να αναζητήσουν μια δεύτερη εισαγωγή στην πόλη σε μια ειδική κατηγορία.

Στο ίδιο δημοσίευμα σημειώνεται ότι η Metlen είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός και προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, με διεθνές χαρτοφυλάκιο έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας άνω των 11,9 γιγαβάτ. Επίσης, εμπορεύεται και προμηθεύει φυσικό αέριο, ενώ λειτουργεί τη μοναδική καθετοποιημένη επιχείρηση παραγωγής βωξίτη, αλουμίνας και πρωτογενούς αλουμινίου σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τον Απρίλιο η Metlen δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο εισαγωγής σε διεθνές χρηματιστήριο, συμπεριλαμβανομένου του London Stock Exchange, μέσα στους επόμενους 12 έως 18 μήνες, δεδομένης της «ολοένα διαφοροποιημένης γεωγραφικής παρουσίας της». Η εταιρεία σχεδιάζει να διατηρήσει την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπου είναι εισηγμένη από το 1995. Η Citigroup και η Morgan Stanley είναι οι οικονομικοί σύμβουλοι της στρατηγικής αναθεώρησης της Metlen.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Metlen, κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, είναι επίσης πρόεδρος της Eurometaux, της ευρωπαϊκής ένωσης για τα μη σιδηρούχα μέταλλα. Τον Ιούνιο οι μέτοχοι ενέκριναν την αλλαγή της εταιρικής επωνυμίας σε Metlen από Mytilineos για να αντικατοπτρίζει καλύτερα τις δραστηριότητές της ενόψει μιας πιθανής εισαγωγής στο εξωτερικό, καταλήγει το δημοσίευμα του Bloomberg.

#METLEN_ENERGY_&_METALS #Ευάγγελος_Μυτιληναίος #Bloomberg
Keywords
Αναζητήσεις
metlen-stochos-i-eisagogi-sto-londino-to-atrimino-tou-2025.htm
Τυχαία Θέματα