Morgan Stanley: Σύσταση «buy» και τιμή-στόχος €43 για τη Mυτιληναίος

16:09 3/8/2023 - Πηγή: Reporter

Σύσταση «αγοράς» και τιμή-στόχο στα 43 ευρώ δίνει η Morgan Stanley για τη μετοχή της Μυτιληναίος, μετά τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου για το α΄εξάμηνο του 2023.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση της αμερικανικής τράπεζας, ο όμιλος με τον ίδιο επιτυχημένο τρόπο έως σήμερα στον κλάδο της Ενέργειας, αναμένεται να ενισχύσει και τον κλάδο των Μετάλλων.

Σε αυτό θα βοηθήσει η πιθανής ενδυνάμωση της παραγωγής του δευτερογενούς αλουμινίου, το οποίο, σε συνδυασμό με τη συνεισφορά

των Ανανεώσιπων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στο ενεργειακό μείγμα της μεταλλουργίας, θα ενίσχυε σημαντικά το προφίλ ESG (Περιβάλλον, Κοινωνία, Διακυβέρνηση), η περαιτέρω διαφοροποίηση της προμήθειας βωξίτη κι άλλων πρώτων υλών και η εκμετάλλευση των αποθεμάτων γαλλίου της εταιρείας, με σκοπό την κάλυψη του συνόλου των ευρωπαϊκών αναγκών γαλλίου.

Η Morgan Stanley δηλώνει overweight για τη μετοχή της Μυτιληναίος, η οποία προσφέρει μια μοναδική τριπλέτα συνεργιστικού επιχειρηματικού μοντέλο, διαφοροποιημένης ενεργειακής ανάπτυξης και δραστηριότητας μετάλλων με μετρητά.

Η τιμή – στόχος των 43 ευρώ, η οποία συνοδεύεται από ποιοτική ανάπτυξη, ισχυρό ιστορικό ικανής διοίκησης και αναθεωρημένες προοπτικές κερδοφορίας, αποτελεί μια ελκυστική επιλογή ρίσκου-επιβράβευσης, καταλήγει η αμερικανική εταιρεία.

ΜυτιληναίοςΤΙΜΗΣΤΟΧΟΣMorgan Stanley
Keywords
Τυχαία Θέματα