NYT: Ο Μπάιντεν σκέφτεται να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα

20:30 3/7/2024 - Πηγή: Reporter

Το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα στις ΗΠΑ εξετάζει ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, αναφέρουν οι New York Times.

Ειδικότερα, ο Μπάιντεν φέρεται να είπε σε βασικό σύμμαχό του ότι ίσως να μην μπορέσει να σώσει την υποψηφιότητά του εάν δεν μπορέσει να πείσει το κοινό τις επόμενες ημέρες ότι είναι ικανός για την προεδρία μετά την καταστροφική εμφάνισή του στο ντιμπέιτ την περασμένη

εβδομάδα.

Ο Μπάιντεν, τόνισε ο σύμμαχός του παραμένει στον αγώνα για επανεκλογή, κατανοεί ωστόσο ότι πρέπει να πάνε καλά οι επόμενες εμφανίσεις του, συμπεριλαμβανομένης μιας συνέντευξης που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή στο ABC News και των εκστρατειών στην Πενσυλβάνια και το Ουισκόνσιν.

“Ξέρει ότι αν έχει δύο ακόμα τέτοιες εμφανίσεις [σ.σ. ανάλογες του debate] θα βρεθούμε σε ένα διαφορετικό σημείο” δήλωσε χαρακτηριστικά, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο Μπάιντεν αν συνεχίσει τις καταστροφικές προεκλογικές του εμφανίσεις θα βρεθεί σε ιδιαίτερα δυσμενή θέση.

Όπως αναφέρουν οι NYT είναι η πρώτη ένδειξη πως ο Μπάιντεν σταθμίζει πολύ σοβαρά εάν μπορεί πραγματικά να ανακάμψει μετά την εμφάνισή του στην τηλεμαχία, που δεν αναζωπύρωσε απλά τις συζητήσεις για την πνευματική του διαύγεια, αλλά πυροδότησε ένα πρωτοφανές εσωτερικό μέτωπο στους Δημοκρατικούς για την άμεση αντικατάστασή του.

Μετά το δημοσίευμα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Άντριου Μπέιτς έγραψε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Αυτός ο ισχυρισμός είναι απολύτως ψευδής».

#Τζο_Μπάιντεν #Προεδρικές_εκλογές_ΗΠΑ #New_York_Times #Απόσυρση
Keywords
Αναζητήσεις
nyt-o-bainten-skeftetai-na-aposyrthei-apo-tin-proedriki-koursa.htm
Τυχαία Θέματα