Nord Stream: Το Κρεμλίνο αμφιβάλλει για εμπλοκή της Ουκρανίας

13:59 9/3/2023 - Πηγή: Reporter

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα (9/3) ότι αμφιβάλει πως οι επιθέσεις εναντίον των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 τον Σεπτέμβριο διαπράχθηκαν χωρίς τη στήριξη κάποιου κράτους.

Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σημείωσε πως «σε ό,τι αφορά στην ουκρανική προσέγγιση, ξέρετε, είναι δύσκολο να πιστέψουμε την ιδέα ότι κάποιος δρ. Κακός οργάνωσε (την επίθεση). Ήταν ένα δύσκολο έργο για το οποίο θα ήταν ικανή μόνο μια καλά οργανωμένη ειδική, κρατική υπηρεσία. Και υπάρχουν πάρα πολλές από αυτές στον κόσμο μας».

Παράλληλα,

ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι Financial Times, ότι δεν πρέπει να αποσπάται κανείς από δευτερεύουσες υποθέσεις. «Απαιτούμε μια διαφανή διεθνή έρευνα στην οποία έχει πρόσβαση η Ρωσία».

Υπενθυμίζεται ότι το δημοσίευμα των NYT, αν και έκανε λόγο για μία φιλοουκρανική οργάνωση, τόνισε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ή κορυφαίοι συνεργάτες του εμπλέκονται στην υπόθεση. Παράλληλα, στο δημοσίευμα δεν διευκρινιζόταν εάν οι δράστες ενεργούσαν κατ' εντολή Ουκρανών κυβερνητικών αξιωματούχων.

Ωστόσο, οι προβληματισμοί γύρω από τις εκρήξεις στους Nord Stream εντάθηκαν και μετά το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Times», στην οποία τονίζοταν ότι ένας Ουκρανός πολίτης, που δεν σχετίζεται με την κυβέρνηση του Ζελένσκι, βρίσκεται πίσω από τη χρηματοδότηση για την ανατίναξη των αγωγών.

Η εφημερίδα μάλιστα, αν και δεν γνωστοποίησε το όνομά του, αναφέρει ότι οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες τον γνωρίζουν.

Nord StreamΚρεμλίνοΟυκρανίαΕΚΡΗΞΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα