Optima Bank: Τα top picks από το Χρηματιστήριο Αθηνών

15:49 9/2/2023 - Πηγή: Reporter

Ασταμάτητο είναι το Χρηματιστήριο Αθηνών και το 2023, καταγράφοντας σημαντικά ανώτερη απόδοση σε σχέση με μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τονίζει σε νέα της ανάλυση η Optima Bank.

Πιο συγκεκριμένα, η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι διατηρεί «την bullish στάση για τις ελληνικές μετοχές καθώς οι ανοδικοί καταλύτες υπερβαίνουν τους κινδύνους και οι αποτιμήσεις παραμένουν ελκυστικές παρά το πρόσφατο ράλι».

Παράλληλα, στην ανάλυσή της σημειώνει ότι είναι πιο επιφυλακτική

μετά την πρόσφατη ανοδική κίνηση και αναμένει ότι η αστάθεια θα κλιμακωθεί εντός της εκλογικής περιόδου. Παρά την αστάθεια ωστόσο, η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι θα δημιουργηθούν μεσοπρόθεσμες ευκαιρίες αγοράς.

Μεταξύ άλλων, η Optima Bank επισημαίνει ότι η Ελλάδα θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα μετά τις εκλογές και εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2023.

Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας θα ανοίξει τον δρόμο για την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας τραπεζών και μη χρηματοπιστωτικών εταιρειών καθώς και για την αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου της Αθήνας σε καθεστώς ανεπτυγμένης αγοράς.

Οι κορυφαίες της επιλογές από το ταμπλό είναι οι μετοχές των:

Τράπεζα ΠειραιώςAlpha ΒankMotor Oil Helleniq EnergyMytilineosΟΠΑΠJumboχρηματιστήριοOptima Banktop picks2023
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα